Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.04.2021.

11:10

Gvardiola: Idemo i u Dortmund po pobedu

Fudbaleri Mančester sitija stekli su prednost protiv Borusije Dortmund od 2:1 posle prvog meča četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardiola: Idemo i u Dortmund po pobedu
Foto: Profimedia

Meč na "Etihadu" bio je veoma interesantan, a "građani" su stigli do pobede u poslednjem minutu golom Fila Fodena.

Pitanje konačnog pobednika dvomeča biće rešeno u revanšu u Dortmundu, ali Gvardiola ističe da je zadovoljan mnogim stvarima sa ove prve utakmice.

"Želim da čestitam igračima, pre svega na tom iskazanom zajedništvu zbog kvaliteta protivnika. Dopalo mi se kako smo se borili i držali na terenu. Pobedili smo, znamo se dobro međusobno, ali sada je prvi na redu Lids a onda ćemo pokušati da pobedimo i u Nemačkoj", kaže Gvardiola.

Kaže i da Borusija nije mnogo uradila pred njihovim golom.

"Imali su tu šansu preko Halanda, posle jedne duge lopte, kada je Ederson sjajno odbranio. Ništa više od toga. Posle 1:0, preuzali smo ritam meča i Fil Foden je imao šanse. On je bio naša pretnja i u poslednjih pola sata, da je tada postigao gol, sve bi bilo drugačije. Reakcija posle 1:1, kada je sve olako moglo da poludi, bila je dobra, pobedili smo", dodao je španski stručnjak.

On je rekao i da je pritisak favorita bio na njegovim izabranicima.

"Kada pobedite na 26 od 27 utakmica, a oni ne pobeđuju u Bundesligi, pritisak je na vašim ramenima. Svi su verovali da ćemo pobediti. Pokazali smo neverovatnu posvećenost i želju da trijumfujemo. Rezultat je 2:1, ispravićemo još neke stvari koje sada nismo mogli. Idemo tamo da pobedimo, tražiću to od igrača, nećemo se braniti. Dodaćemo naš presing i pokušati da u tih 90 minuta obezbedimo polufinale", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu