Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.03.2021.

19:10

Španija sa debitantom čeka tzv. Kosovo

Fudbaler Barselone Pedri našao se po prvi put na spisku reprezentativaca Španije, koji će igrati u predstojećim kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo.

Izvor: MT

Autor: MT

Španija sa debitantom čeka tzv. Kosovo
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Pedri, koji ima 18 godina do sada je igrao za mlađe selekcije Španije.

"On je ambiciozan igrač, ali igra mirno i precizno. Ima idealne kvalitete da igra u veznom redu, a ima karakteristike da dobro igra i defanzivno i u napadu. Gledamo ga već neko vreme. Može mnogo da da selekciji. Radujem se što ću ga videti sa nama", rekao je selektor Španije Luis Enrike.

Pored njega prvi put se na spisku našao i golman Brajtona Robert Sančes, a sa spiska je izostavljen golman Čelsija Kepa Arizabalaga.

Na spisku su još dva debitanta, odmbrambeni igrač Pedro Poro iz lisabonskog Sportinga i Brajan Žil, koji igra za Eibar na pozajmici iz Sevilje.

Nakon povreda u reprezentaciju se vraćaju kapiten Reala iz Madrida Serhio Ramos i igrač Barselone Djordi Alba.

Enrike je naveo i da niko sa ovog spiska nije siguran za nastup na Evropskom prvenstvu, koje se održava ove godine, kao i da će oni koji su izostavljeni takodje konkurisati za to takmičenje.

Španija prvi meč u Grupi B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine igra protiv Grčke na svom terenu 25. marta, tri dana kasnije gostuju Gruziji, da bi treći meč odigrali protiv Kosova, 31. marta na domaćem terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve