Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.01.2021.

22:05

Solskjer: Tabela u januaru? Nismo još ništa uradili

Fudbaleri Mančester junajteda igraju od 21.15 na gostovanju Barnliju, u zaostalom meču prvog kola Premijer lige i imaju priliku da se domognu prvog mesta.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer: Tabela u januaru? Nismo još ništa uradili
Foto: EPA-EFE/Rui Vieira

Ukoliko odigraju nerešeno ili trijumfuju, bodovno će prestići šampionski tim Liverpula, sa kim se sastaju u nedelju 17. januara na "Enfildu".

Dakle, trka za titulu u Premijer ligi je sve zanimljivija, ali menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer opominje svoje igrače da ne smeju da se zanose.

"Kada imate utakmicu manje, dobro je samo ako pobedite. Imali smo težak start sezone, poraze od Kristal Palasa i Totenhema, bilo je teško gledati tabelu. Čak i da je sad ne gledate, o tome se stalno priča. Sad imamo drugačiji izazov. Barnli na strani i u dobroj smo situaciji. Ipak, moramo biti agresivni, naporno raditi u svakoj utakmici. Igrači nijednog sekunda ne smeju da pomisle da smo nešto uradili", kaže Norvežanin.

On insistira na tome da će se šampion odlučiti tek na proleće.

"Tabela nije važna sada. Mart i april su meseci kada se odlučuje o tituli. Imamo meč manje jer smo počeli sezonu kasnije. Sve je u dobrim igrama i osvajanju bodova, da ne dozolimo protivnicima da se izvlače. Do sada smo bili dobri", dodaje Solskjer.

U poređenju sa periodom kada je kod Alekasa Fergusona, kao igrač, stalno bio u borbi za titulu, Ole kaže da je sve drugačije u odnosu na to vreme.

"Svi ove sezone imaju ambicije, ovo je tip prvenstva u kom će biti dosta uspona i padova i manje kontinuiteta dobrih rezultata. Za navijače je intreresantnije, ima više timova u igri, zanimljivije je nego kada se samo jedan odlepi na vrhu. Drugačije je nego kad sam ja igrao. Mi smo jednom bili treći, uvek smo bili kandidati za titulu. Tada nije bilo mnogo onih koji su konkurisali. U dobroj godini, Junajted je prvi, u lošoj, drugi ili treći. Sada ima mnogo jakih timova. Otkako je otišao ser Aleksa, bili smo drugi, treći, četvrti, pesti, šesti i sedmi. Važno je biti stalno u top četiri. To smo od njegovog odlaska uspeli samo tri puta", upozorio je Solskjer.

Ipak, ne poriče da je ostvaren izvestan napredak.

"Bolji smo nego prošle sezone. Osvojili smo više bodova i postigli više golova. Ipak, niko ne pamti tabelu u januaru, sve je u tome da razvijete tim i napredujete", zaključio je menadžer Junajteda.

Dobra vest za navijače "crvenih đavola" je da su u ponedeljak trenirali svi koji su bili pod upitnikom, Pol Pogba, Luk Šo, Viktor Lindelof i Erik Baili, a posle suspenzije pravo igranja ima i Edinson Kavani. ‘

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve