Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.01.2021.

22:00

Kuman potvrdio, vezista ide na pozajmicu

Trener Barselone Ronald Kuman počeo je sa rekonstrukcijom tima u timskom prelaznom roku.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kuman potvrdio, vezista ide na pozajmicu
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Holanđanin je prvo rešio da se oslobodi igrača koji imaju manju minutažu pa je tako centralnog veznog Karlesa Alenju poslao na pozajmicu Hetafeu.

On će u klubu iz predgrađa Madrida biti do kraja ove sezone, a Hetafe neće imati obevzu da otkupi njegov ugovor na kraju sezone.

"Jasno je da Alenja neće putovati sa nama u Bilbao, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko svog odlaska. On je mlad igrač pred kojim je čitava karijera i neophodno je da igra što više", rekao je Kuman.

Nema dileme da će tako Hetafe, koji je u nezavidnoj poziciji, dobiti važno pojačanje u borbi za opstanak, pošto su trenutno na 16. mestu.

Što se tiče Barselone, pitanje je kako će se dugo očekivani izbori za predsednika reflektovati na sve u klubu.

Zakazani su za 24. januar, Kuman bi, barem zbog transfera, sigurno više želeo da su već sutradan.

"Svaki trener planira da pojača sastav tima. Ja sam svakako sastavio listu igrača koji mogu da odu i koji bi mogli da dođu. Zavisi od kluba da li je u mogućnosti to da ispuni. Ako je moguće, bićemo aktivni. Ukoliko ne, nastavićemo sa onim što nam je na raspolaganju", rekao je Holanđanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve