Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.12.2020.

21:18

Korona u redovima Sitija odlaže još dva derbija?

Pandemikje koronavirusa preti da napravi velike probleme ne samo Mančester sitiju, već i uopšte rasporedu mečeva u Premijer ligi i Karabao kupu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Korona u redovima Sitija odlaže još dva derbija?
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Gostovanje "građana" na "Gudisonu", protiv Evertona, otkazano je nekoliko sati pre početka jer su četiri fudbalera kluba sa "Etihada" bili pozitivni na testu.

Ne zna se kada će taj meč biti odigran, ali kakva je situacija, lako može da se dogodi da ne vidimo ni dva naredna duela "građana".

Prvi je pod upitnikom susret sa Čelsijem u Premijer ligi 3. januara, a potom i polufinale Liga kupa na "Old Trafordu" sa gradskim rivalom Mančester junajtedom, tri dana kasnije.

Problem za Pepa Gvardiolu i saradnike je što je trening centar zatvoren do daljnjeg i što igrači u tom periodu neće moći da treniraju, zbog straha od širenja virusa.

Jasno je da bi moglo da dođe do novih odlaganja, a u inače pretrpanom rasporedu, pitanje je kada će se steći uslovi za odigravanje tih utakmica.

Jedno je sigurno, Siti neće u Liga kupu proći kao nižerazredni Lejton Orijent koji je zbog pandemije korone morao da preda meč Totenhemu na startu takmičenja.

Pravilo da ekipe izgube mečeve za zelenim stolom važilo je samo od prve do četvrte runde, pa je Lejton Orijent morao da podigne belu zastavicu.

Siti će tako dobiti dozvolu za odlaganje, ali da će imati problema svi, to je evidentno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve