Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.12.2020.

13:55

Real završio godinu jedva u plusu

U sportskom centru Valdebabes održava se redovna godišnja skupština Reala, ali putem video konferencije.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Real završio godinu jedva u plusu
Photo by Eric Alonso/Getty Images

Pandemija koronavirusa uticala je i na to da se članovi skupštine "sastaju" na ovakav način, a uvodnu reč imao je predsednik Florentino Peres.

On je otkrio kako je klub poslovao u finansijski veoma izazovnoj godini.

"Svi veliki klubovi se muče ove godine. Obeležena je pandemijom koronavirusa, ali je stabilnost kluba uticala na to da možemo da se suočimo sa izazovom. Sezonu pre ukupan prihod bio je 822 miliona evra, sada je pao na 715. Bilo je dosta rashoda, počevši od plata igrača i članova uprave kluba. Plan uštede je aktiviran, doneo je osam odsto od planiranog godišnjeg prihoda. Sačuvali smo budžet", rekao je Peres.

On je otkrio da je posle svega Real 2020. završio u plusu za svega 313.000 evra.

Peres je dodao i da radovi na renoviranju stadiona "Santjago Bernabeu" nisu imali uticaja na ove brojke. On je rekao i da će pozajmica od 525 miliona evra na 30 godina biti sanirana od prihoda koji budu stigli od novog stadiona, a prvu ratu su u obavezi da plate do 30. juna 2023.

Prvi čovek kraljevskog kluba je otkrio i da klub trenutno broji 92.729 članova i da taj broj stalno raste.

Peres je poručio i da su svi u klubu ponosni na učinak tima.

"Ponosni smo na igrače jer su dali srce i dušu da osvoje titulu za svoje navijače. Na kormilu je Zinedin Zidan koji je sa nama osvojio već 11 trofeja, on je naš simbol i kao igrač i kao trener. Nastavljamo da ulažemo poverenje u ovaj tim pred novim izazovima u sezoni, sa našim kapitenom Serhijom Ramosom, koji je opet izabran u najbolji tim sveta. Svi znamo zahteve Reala i ovaj tim želi još više", zaključio je predsednik Madriđana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu