Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.12.2020.

23:00

"Situacija je sve teža i teža i nikako nam ne ide na ruku"

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković još jednom je čestitao igračima, klubu, stručnom štabu i svim navijačima na plasmanu tog kluba u nokaut fazu Lige Evrope.

Izvor: MT

Autor: MT

Starsport

Šampion Srbije je remizirao u Beogradu sa Hofenhajmom 0:0 i kolo pre kraja grupne faze obezbedio "proleće" u Evropi.

* Zvezda na skeneru B92.net: Italijanskim stilom do proleća, gde je kreacija?

"Najavili smo to veoma hrabro i pre nego što je odigrana prva utakmica, jer smo znali šta imamo, kakvi smo i koliko to želimo. Tako da, još jednom, čestitam momcima na večerašnjoj utakmici, na svakoj lopti smo bili, borili smo se jedni za druge i na posletku osvojili 10 bodova i kolo pre kraja obezbedili ''prezimiljavanje'' u Evropi", istakao je Stanković na konferenciji za medije.

Zvezdin trener potom je detaljnije analizirao meč protiv Hofenhajma.

"Imali smo Bena praktično na poziciji levog beka, Kangu koji se vratio iz povrede i bio na 60 posto mogućnosti, potom Vukanovića koji je četiri dana ležao sa temperaturom preko 38, te Gajića koji se nije odmorio otkako je počeo da igra. Nije moglo bolje, momci su izvukli maksimum", naveo je Stanković.

Dodao je da su njegovi igrači više puta uspeli da uspore napade protivnika, da oduzmu loptu i čeka svoju šansu.

"Oni su brzi i snažni, to se vidi odmah. Zašto bih izašao visoko i riskirao? Mi jesmo ugrožavali njih, nije da nismo. Realan sam i morali smo više da se fokusiramo na zatvaranje linija i kompaktnost trojice štopera koji su odigrali fenomenalnu utakmicu. Igra nije bila možda lepa za oko, ali pita se i protivnik, a oni su bili dobri večeras", rekao je Stanković.

Zvezda ima probleme sa povredama, ali Stanković ne traži alibi i tvrdi da, upravo, zbog zdravstvenog biltena sprema utakmicu po utakmicu.

"Kadrovska situacija je sve teža i nikako nam ne ide na ruku. Momci treba da se odmore, ali ne odustajemo. Imam 22 standardna igrača i oni to pokazuju iz meča u meč. Ove utakmice su za one fudbalere van stroja za koje jedva čekamo da se vrate, da budemo kompletni. Imamo paklen ritam do polusezone, čeka nas i Kup Srbije još. Ne šalim se kada kažem da spremamo meč po meč, jer samo tako mogu da znam koga imam na raspolaganju, ko je zdrav, ko je umoran", navodi Stanković.

Kako je otkrio, dogode se situacije u kojima je neko zdrav, ali previše umoran i rizično ga je staviti da igra, jer može da se povredi i da ga onda izgubi na duže vreme.

"Juče sam zakasnio na konferenciju za štampu, jer sam analizirao ko se kako oseća da bih izveo najboljih jedanaest na teren. Nema alibija, idemo da izvučemo maksimum iz svake utakmice. Nije bilo lako igrati protiv Hofenhajma, možda nemaju zvučno ime, ali fantastične pojedince imaju", zaključio je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d