Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.11.2020.

22:15

Ukrajina ispala u B diviziju posle odluke UEFA o službenom rezultatu

Ukrajina je ispala u B diviziju Lige nacija.

Izvor:

Autor:

Ukrajina ispala u B diviziju posle odluke UEFA o službenom rezultatu
Photo by Maja Hitij/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Ukrajine ispala je u Ligu nacija B, nakon što je UEFA registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Švajcarske, utakmicu te dve ekipe u poslednjem kolu Grupe 4 u Ligi nacija A.

Meč je trebalo da se odigra 17. novembra, ali je otkazan nakon što su lokalne vlasti Švajcarske odlučile da sve igrače reprezentacije Ukrajine smeste u izolaciju, usled velikog broja zaraženih korona virusom.

Današnjom odlukom žalbenog odbora Uefe, selekcija Ukrajine ispala je u B diviziju Lige nacija zbog lošijeg medjusobnog učinka, uprkos istom broju bodova.

Ukrajinski fudbalski savez ranije je saopštio da su igrači nakon povratka u Kijev uradili testove koji su pokazali da su negativni na korona virus.

Presuda Uefe usledila je nakon prethodne odluke ranije ovog meseca kojom je selekciji Rumunije dodeljena pobeda nad Norveškom službenim rezultatom, posle odluke norveških zdravstvenih vlasti da ne dozvole igračima reprezentacije da napuste karantin.

Fudbalski savez Ukrajine ima pravo na žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

U četvrtak će Medjunaronda fudbalska federacija (Fifa) objaviti najnovije rang liste reprezentacija, nakon čega će biti poznati sastavi šešira na žrebu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Švajcarska i Ukrajina bi trebalo da se nadju u drugom šeširu na žrebu kvalifikacija koji se održava 7. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve