Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.10.2020.

20:00

Prvak Evrope moćan na startu Lige šampiona

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su Atletiko Madrid 4:0 u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

Prvak Evrope moćan na startu Lige šampiona
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Izabranici Hansija Flika na trijumfalan način započeli su odbranu titule šampiona Evrope, čime su pokazali da će i ove godine biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje.

Aktuelni šampioni Evrope odigrali su odličnu utakmicu koja je na neki način prelomljena u prvom poluvremenu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bavarci su bili konkretniji i u dva navrata to su uspeli da iskoriste.

U 28. minutu velike zasluge za vođstvo Bajerna odlaze Džošui Kimihu. Nemac je prvo ukrao loptu, a potom je i poslao odličan pâs ka Komanu koji je plasiranim udarcem savladao Oblaka.

Posle primljenog gola Madriđani nisu mnogo promenili stil. Uglavnom su čekali kontranapade i u 36. minutu izveli su takav jedan kojem je "samo" završnica falila.

Minhenski klub znao je kako da kazni protivnika. Erera je pogrešio na sredini terena, usledila je munjevita kontra koju je realizovao Gorecka.

Nemac je snažnim udarcem poslao loptu iza leđa Jana Oblaka. Na pauzu se otišlo sa 2:0 za Bajern.

Na startu drugog poluvremena Atletiko je uspeo da postigne gol, međutim Suares se nalazio u ofsajdu, te je pogodak Feliksa poništen.

Bajern je ubrzo preuzeo kontrolu nad utakmicom i u 66. minutu postigao je treći gol. Toliso je iskoristio odbitak i snažnim udarcem "probušio" je mrežu.

Nije se čekalo dugo na 4:0. Miler je poslao fenomenalnu loptu ka Komanu koji je izigrao odbranu Madriđana i šutem u dalji ugao postavio velikih 4:0.

Do kraja utakmice nismo videli pogotke i Bajern zasluženo dolazi do pobede.

U blogu ispod pratili smo utakmice Mančester siti – Porto, odnosno Olimpijakos – Marsej. Opširnije o tim mečevima čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d