Nova vest
Fudbal

Subota, 17.10.2020.

17:30

Hofenhajm poražen pred Zvezdu, Lajpcig na čelu tabele

Fudbaleri Hofenhajma poraženi su od Borusije Dortmund minimalnim rezultatom, dok je Lajpcig pobedom došao na vrh Bundeslige.

Izvor: SN

Autor: SN

Hofenhajm poražen pred Zvezdu, Lajpcig na čelu tabele
Photo by Alex Grimm/Getty Images

Počelo je i četvrto kolo nemačkog fudbalskog šampionata, a fudbaleri dortmundske Borusije ostvarili su važnu pobedu na gostovanju.

Igrali su protiv Hofenhajma koji u četvrtak dočekuje Crvenu zvezdu, a pobedu su ostvarili minimalnim rezultatom i tako došli do 9. boda u Bundesligi.

Strelac tog jedinog pogotka na utakmici, bio je kapiten Marko Rojs, koji je gol postigao u 76. minutu utakmice. Taj gol možete videti OVDE.

Razenbal Lajpcig je uspeo da pobedi Augzburg na gostujućem terenu i da tako preuzme prvu poziciju u Bundesligi posle četiri odigrana kola, u kom su neporažena ekipa.

Prvi gol na utakmici postigao je Angelinjo u 45. minutu utakmice, kada se prvo poluvreme završavalo. On je iskoristio sjajnu asistenciju Danija Olma i loptu glavom poslao pravo u mrežu.

Za tri osvojena boda i pobedu, postarao se Poulsen koji je postigao "golčinu" u 66. minutu utakmice.

Bajer Leverkuzen je došao do prve pobede u šampionatu, a do nje su stigli zahvaljujući Alariju koji im je u 30. minutu postigao pobednički gol na gostovanju u Majncu.

Štutgart je takođe pobedio na gostovanju u Berlinu, oni su sa 2:0 pobedili Hertu, dok su Frajburg i Verder podelili bodove.

Bundesliga, 4. kolo:
Subota:

Frajburg – Verder 1:1 (1:1)
Lejnhart 16 – Fulkrug 25p
Hofenhajm – Dortmund 0:1 (0:0)
Rojs 76
Majnc – Bajer 0:1 (0:1)
Alario 30
Augzburg – Lajpcig 0:2 (0:1)
Angelinjo 45, Poulsen 66
Herta – Štutgart 0:2 (0:1)
Kempf, Kastro 68
18:30 Arminija – Bajern M.
20:30 Borusija M – Volfsburg


Nedelja:
15:30 Keln – Ajntraht
18:00 Šalke – Union Berlin

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu