Nova vest
Tenis 2

13.5.2024.

10:05

Izbacio Đokovića, pa poručio: "Nadrealno"

Čileanac Alehandro Tabilo nije mogao da veruje da je eliminisao Novaka Đokovića u trećem kolu Rima.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Tabilo je posle samo 67 minuta igre pobedio srpskog tenisera sa 6:2, 6:3.

"Trenutno pokušavam da poverujem u ovo. Neverovatno je. Izašao sam na teren, gledao unaokolo, pokušavajući da upijem i procesuiram šta se dešava. Pokušavam da se 'probudim'. Razgovarao sam sa svojom porodicom, devojkom, prijateljima iz Čilea. Ne mogu da verujem. Bilo je neverovatno. Nadam se da mogu da se osvežim i pripremim za sve u utorak. Biti u stanju da pobedim Novaka, broja jedan na svetu, nadrealno je", rekao je Tabilo.

Čileanac je igrao poen po poen.

"Posle prvog seta, bio sam prilično srećan. Igrao sam neverovatan tenis. Želeo sam da zadržim taj nivo. Protiv Novaka je uvek fizički teško. Savršeno sam znao da bi meč mogao u svakom momentu da ode u treći set. Počeo sam da verujem kada je bilo 3:2, pa 4:3, kako se meč približavao kraju. Ceo meč sam pokušavao da igram poen po poen, nisam mislio o rezultatu. Svaki poen sam igrao kao da je početak meča. Mislim da mi je to pomoglo, da igram relaksiranije", dodao je Tabilo, koga čeka okršaj sa Karenom Hačanovim.

Tabilo je postao tek drugi Čileanac koji je pobedio prvog na svetu.

Pre njega to je pošlo za rukom Fernandu Gonsalesu 2003. u Hamburgu protiv Lejtona Hjuita.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Kinezi osvajaju Evropu

Prodaja kineskih električnih automobila (EV) u Evropi za prva četiri meseca 2024. je porasla za 23 odsto međugodišnje na 119.300 vozila.

Tanjug

15:00

4 h

Novo Sport Video Menu