Nova vest
Fudbal

Petak, 16.10.2020.

19:30

"Koronavirus je stvoren u laboratoriji i nije potekao od životinja"

Izjava golmana Đenoe na pozajmici iz Juventusa, Matije Perina, podigla je dosta prašine u Italiji.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Ovaj 27-godišnjak je imao koronavirus, ozdravio i sada ima svoj stav u vezi sa pandemijom.

Pre svega, govorio je o tome kako je uopšte zaradio Covid-19 infekciju.

"Sve je počelo nedelju dana pre utakmice Napolija i Đenoe, 21. septembra. Sa suprugom i sinom sam otišao u Torino, bio je ponedeljak. Suprotno onome što je rečeno, nema dokaza da sam taj dan zaražen, nisam ja zarazio italijanski fudbal. U sredu sam imao testiranja, kao i obično. Rezultat je došao sutradan i sve je bilo u redu, ali preko noći sam imao temperaturu", rekao je Perin.

A tu je i kontroverzna izjava…

"Ovu bolest možemo dobiti u taksiju ili pritiskom na dugme u liftu. Svi u mojoj porodicisu negativni. Ronaldo je bio zaražen, kao i Tramp, pa je korona nazvana smrtonosnom. Ljudi moraju ozbiljnije shvatiti situaciju. Siguran sam i dalje da je koronavirus stvoren u laboratoriju i da nije potekao od životinja", dodao je on.

Svetska zdravstvena organizacija je više puta ponovila da je koronavirus potekao od slepih miševa, te da nema dokaza da je stvoren u laboratoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve