Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.09.2020.

13:27

Mhitarjan apeluje: Sprečite još jedan genocid

Fudbalski reprezentativac Jermenije Henrih Mhitarijan pozvao je međunarodnu zajednicu da hitno reaguje povodom sukoba u regionu Nagorno-Karabaha.

Izvor: B92

Autor:B92

Mhitarjan apeluje: Sprečite još jedan genocid
Foto: Reuters/Anton Vaganov

Mhitarijan, trenutno fudbaler italijanske Rome, oglasio se putem društvenih mreža optužujući azerbejdžansku stranu da je napala civilna područja.

"Žestoke borbe i dalje traju, zbog čega obe strane imaju mnogo žrtava. Teritorija Jermenije je bombardovana, a akcija koju je izveo Azerbejdžan 27. septembra, ciljajući civile, je za najstrožu osudu. To zverstvo i taj zločin protiv čovečnosti moraju da se okončaju. Turska mora da prestane sa podrškom Azerbejdžanu i ukloni teroriste koji se bore protiv Jermenije. Pozivam međunarodnu zajednicu da momentalno reaguje i spreči novi genocid", napisao je Mhitarjan na društvenim mrežama gde ga prati više od milion ljudi.

Pročitajte još Mhitarjan: Naša deca imaju pravo da žive u miru

On je rekao i da Turska mora da obustavi svaki vid pomoći ovoj ofanzivi, uključujući, kako je naveo, "regrutovanje stranih terorista koji napadaju Jermene", prenosi ANSA.

Pročitajte još:
* Zvezda najverovatnije ide u Jermeniju
* Predsednik o Zvezdi u Jermeniji: Ne treba koristiti situaciju
* Rat uživo: Crni bilans - raste broj ubijenih vojnika, stradaju i civili

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve