Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.08.2020.

21:15

Brest "pregazio" Astanu, Zvezda nosilac u trećem kolu

Fudbaleri Dinamo Bresta su rezultatom 6:3 pobedili Astanu i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Brest
Photo by Franck Fife/Pool via Getty Images

Beloruska ekipa Dinamo Bresta izbacila je Astanu i tako učinila veliku uslugu fudbalerima Crvene zvezde.

Naime, pošto je Astana ispala, to znači da će Crvena zvezda biti nosilac u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ukoliko se tamo bude plasirala.

Dinamo je utakmicu počeo snažno, poveli su već u 16. minutu preko Gordejčuka, a Kiril Pečenin je samo minut kasnije udvostručio prednost, da bi u 22. minutu ponovo Gordejčuk zatresao mrežu Astane.

Već posle prve polovine prvog poluvremena je svima bilo jasno da će Dinamo Brest uspeti da se plasira dalje, a rezultat je postao još ubedljiviji u 37. minutu, kada je Pavel Sedko pogodio mrežu za ubedjlivih 4:0.

Marin Tomasov je u 45. minutu postigao gol za goste, pa se sa 4:1 u korist Bresta otišlo u svlačionice. U nastavku susreta videli smo po dva gola na obe strane, prvo je Rotariu u 52. minutu smanjio na 4:2, a onda je na 5:2 postavio Dialo samo tri minuta kasnije.

U 87. minutu je Astana smanjila na 5:3, kada je gol postigao Bejsebekov, ali je Dialo u 90. minutu susreta pogodio za konačnih 6:3.

Fudbaleri poljske Legije pobedili su na svom terenu Linfild iz Severne Irske sa 1:0 i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona u utakmici koja je nešto ranije odigrana.

Legija je u finišu meča slomila otpor Linfilda golom Hosea Kantea u 82. minutu, a Linfild je od 75. minuta igrao sa igračem manje nakon isklučenja Kirka Milera.

Za Legiju je svih 90 minuta odigrao srpski internacionalac Filip Mladenović.

Zvezda će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Dinamo Tbilisi – Tirana, dok Legija ide na boljeg iz duela jermenskog Ararata i Omonije sa Kipra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu