Nova vest
Fudbal

Subota, 08.08.2020.

08:00

Kako je Ronaldo umalo postao "slepi miš"?

Malo je falilo da nakon Svetskog prvenstva 2006. Kristijano Ronaldo napusti Mančester junajted i ode u Valensiju.

Izvor: MT

Autor: MT

Kako je Ronaldo umalo postao
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Tu priču je za "Mundo Deportivo" potvrdio tadašnji sportski direktor "slepih miševa" Amadeo Karboni.

Na Mundijalu u Nemačkoj sastale su se reprezentacije Portugala i Engleske, kada je zapravo došlo i do sukoba Ronalda i Vejna Runija, saigrača iz redova "crvenih đavola".

To je bio dodatni razlog da tada 21-godišnji Portugalac razmisli o odlasku.

"Imali smo ekonomske resurse da postignemo to, imali smo dogovor sa Najkijem i Koka Kolom. Ronaldo je u to vreme zarađivao 10.000.000 evra godišnje, bilo je to mnogo", kaže Karboni.

Čelnicima Valensije je rečeno da Kristijano Ronaldo želi da igra u istoj ekipi sa igračima poput Davida Vilje, Pabla Aimara, Raula Albiola.

"Imali smo ugovore koje je potpisao Žorž Mendeš (Ronaldov agent prim. aut), ništa nije nedostajalo. Međutim, dogovor se nije ostvario", ističe Karboni.

Ronaldo je tri godine kasnije otišao sa Old Traforda u LaLigu, ali u redove Real Madrida, gde je proveo devet sezona i osvojio četiri Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve