Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.07.2020.

21:00

Lejton Bejns odlazi u penziju

Dugogodišnji levi bek Evertona i engleski fudbalski reprezentativac Lejton Bejns saopštio je da završava igračku karijeru.

Izvor: SN

Autor: SN

Lejton Bejns odlazi u penziju
Photo by Adam Davy/Pool via Getty Images

Lejton Bejns je tokom čitave karijere, uključujući i nastupe za omladinske škole, igrao samo za dva kluba – Everton i Vigan.

U dresu Vigana je debitovao na profesionalnoj sceni 2002. godine, a potom je kao sjajni levi bek prešao u Everton 2007. godine za 6 miliona funti.

Punih 13 sezona je Bejns nosio dres Evertona, bio je njihov kapiten, njihov heroj. Dva puta je biran u idealni tim Premijer lige, a u tri navrata je biran za najboljeg igrača Evertona u sezoni.

U reprezentativnoj karijeri je 30 puta nosio dres Engleske i postigao je jedan gol, bilo je to 7. septembra 2012. godine protiv Moldavije.

Bejns je danas protiv Bornmuta odigrao poslednjih 20 minuta u profesionalnoj karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve