Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.07.2020.

12:30

Voždovac počeo pripreme za novu sezonu FOTO

Ekipa Voždovca je treningom u sredu na svom stadionu zvanično započela pripreme za sezonu 2020/2021.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Voždovac počeo pripreme za novu sezonu FOTO
Foto: FK Voždovac/ Dušan Sandiæ

Nakon medicinskih pregleda i neophodnih testova koje su "Zmajevi" odradili u prethodna dva dana došlo je vreme da se opet izađe na teren nakon nikada kraće pauze između kraja jedne sezone i početka priprema za narednu.

Protekla sezona bila je turbulentna za "Zmajeve", kako rezultatski tako i nažalost zbog pandemije Koronavirusa koja je totalno poremetila sve segmente društva, pa tako i fudbal.

Pred početak prvog treninga Zmajevima se obratio direktor kluba Miloš Mirković i pozdravio sve prisutne i poželeo dobro zdravlje i rezultate u narednoj sezoni.

"Ostavljamo iza nas proteklu sezonu sa svim dobrim i lošim stvarima koje su se dogodile i izvlačimo pouke za ono što nas očekuje. Želim vam na prvom mestu dobro zdravlje, da čuvate sebe i druge, i da na temelju toga i svih uslova koje vam pruža klub pružite maksimum i da svi zajedno dostojno reprezentujemo Voždovac, kako na terenu, tako i van terena",
rekao je Mirković.

Šef stručnog štaba Jovan Damjanović takođe je pozdravio sve igrače i napomenuo da se iskreno raduje svemu što njega i fudbalere čeka u narednoj sezoni.

"Drago mi je što opet vidim momke na okupu i što su raspoloženi za rad iako je pauza bila kratka. Nadam se da ćemo ovu sezonu započeti i privesti kraju bez velikih turbulencija, svi u klubu jedva čekaju početak sezone, od igrača, stručnog štaba pa do zaposlenih u klubu. Oseća se u vazduhu sjajna energija i atmosfera koja će nas, nadam se, nositi u narednoj sezoni do sjajnih rezultata. U narednom periodu klub će biti aktivan na polju transfera, ali najviše u sferi odlazaka. Imamo sjajnu bazu igrača, i radujem se tome što ćemo i ove sezone moći da radimo na njihovom unapređenju, kako individualnom tako i timskom",
jasan je bio Damjanović.

Kapiten Zmajeva Nemanja Nikolić izjavio je da je ekipa protekle sezone postavila standarde u vidu rezultata i plasmana ispod kojih klub renomea Voždovca ne bi smeo da ide.

"U prvom delu protekle sezone zauzeli smo peto mesto na tabeli i pokazali da kao ekipa i klub imamo najviše ambicije. Nakon toga je usledio rezultatski turbulentan period, situacija sa Koronom, ali smo pokazali snagu i vratili se na kraju prvenstva sa vezanim pobedama i sjajnim rezultatima. I ove sezone cilj će naravno biti borba za vrh tabele, iako će konkurencija biti jako ozbiljna jer će u ligi igrati 20 ekipa. Bez obzira na sve, započinjemo pripreme u sjajnom raspoloženju, imaćemo sjajne uslove u Vrnjačkoj Banji da se “namestimo” za sve predstojeće izazove i svi jedva čekamo da počne borba za bodove", završio je kapiten Voždovca.

Planirano je da fudbaleri Voždovca prvi deo letnjih priprema odrade na svom stadionu, dok ih 6. jula očekuje put u Vrnjačku Banju.

Tamo će provesti 12 dana i odigrati mečeve protiv Borca iz Čačka, Sloge iz Kraljeva i Radničkog iz Kragujevca.

Početak novog prvenstva planiran je za 1. avgust kako je odlučeno juče na sednici Fudbalskog Saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu