Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2020.

16:30

Čović odveo Vojvodinu u finale

Fudbaleri Vojvodine su kao gosti pobedili Čukarički rezultatom 1:0 u polufinalnoj utakmici Kupa Srbije.

Izvor: SN/MĐ

Autor: SN/MĐ

Čović odveo Vojvodinu u finale
Foto: Starsport

Vojvodina je preko Superlige Srbije obezbedila plasman u Evropi i za prvi trofej u sezoni čekaće boljeg iz duela Partizan – Crvena zvezda.

Oni su bili bolji rival od Čukaričkog tokom 90 minuta utakmice na kojoj smo videli i nevreme, kišu i jednog malog psa, a do šestog finala došli su pobedom minimalnim rezultatom.

Strelac tog jedinog gola bio je Nemanja Čović u 31. minutu utakmice.

Pred sam početak utakmice u Beogradu je bilo nevreme, padala je jaka kiša propraćena grmljavinom, a u jednom momentu padao je igrad. Međutim do 17 časova sve je stalo i meč je počeo.

Vojvodina je prva imala veliku šansu, kada je Drinčić pronašao Saničanina na prvoj stativi posle kornera, međutim on je bio neprecizan i ta prilika je propala.

U narednih nekoliko minuta smo na obe strane videil dobre prilike, a Tedić je doživeo i blažu povredu. Atmosferu su podigli navijači Vojvodine koji su stigli negde oko 20. minuta i pesmom podigli svoje ljubimce.

Potom dolazimo do 30. minuta kada je Čović desnim delom stopala odlično šutirao i lopta potom odlazi u korner koji je bio ključni deo meča.

Nikola Drinčić, kapiten Vojvodine, izveo je taj korner i Nemanja Čović je sve to ispratio i našao se na pravom mestu u pravo vreme i poslao loptu u mrežu za vođstvo Vojvodine od 1:0.

Tempo se ubrzao, videli smo jaku želju oba tima za gol, ali ništa se spektakularno nije desilo. U drugom poluvremenu, nismo imali mnogo materijala.

Vojvodina je uglavnom kontrolisala tempo i situaciju na terenu, prepustili su inicijativu Čukaričkom koji nije uspeo da barem jednu od mnogobrojnih prilka pretvori u gol i na kraju su poraženi sa 1:0.

To znači da će Vojvodina otići u finale kupa i svog rivala dobiće posle "večitog" derbija koji će biti na programu od 20:00, sa direktnim prenosom na TV B92.

Polufinale kupa možete pratiti i putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu