Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.04.2020.

23:36

"Protiv Nemaca je slavio kao Hulk zbog igranja sonija"

Proslava pogotka Marija Balotelija protiv Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva 2012. godine i dalje se pamti

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Michael Regan/Getty Images

Odapeo je strelu u rašlje gola Manuela Nojera i potom skinuo dres, bacio ga na travu i ispozirao je u stilu crtanog junaka Hulka.

Osam godina kasnije njegov biološki brat Enok Barvua otkrio je kako je "Super Mario" došao na ideju da tako proslavi gol.

"Kada smo igrali 'soni plejstejšn' i kada postignem gol, uvek sam slavio kao Hulk. Zato je on to isto uradio protiv Nemaca na EP", ispričao je Enok za "calciomercato.com".

Mario je rođen u Palermu, sa roditeljima iz Gane, ali ga je odgajala italijanska porodica i tako je preuzeo prezime Baloteli

Enok je pokušao da objasni kako je bilo živeti sa temperamentnim bratom.

"Nije lako živeti sa Mariom, jer je pun energije i nikada ne želi da ostane miran. Ako se odmarate, on će doći i probuditi vas. Uvek je bio tako pozitivan i taj mi je optimizam mnogo pomogao u životu".

Ima i savet za trenutnog napadača Breše, za koga smatra da koristi samo 30 odsto svojih punih potencijala.

"Jedina stvar koju bih hteo da kažem Mariju jeste ta da bi on, ako bi igrao na 100 odsto, bio nezaustavljiv. Umesto toga, on igra samo na 30 odsto. Veoma je osetljiv, pa ako i najmanja stvar pođe po zlu, dozvoljava da mu padne glava i ne igra dobro. Nije lako igrati sa toliko pritiska na ramenima".

Nadao se da bi povratak u Brešku mogao da pomogne Baloteliju da ponovo pronađe izgubljeno samopouzdanje, ali to nije bio slučaj.

"Oboje smo bili tako srećni kada je potpisao za Brešu. Mario nije razmišljao dva puta, prihvatio je odmah i odbacio sve ostale predloge. Nažalost, sve što kaže ili uradi oslikava se u negativnom svetlu. Zato je na onoj čuvenoj majici napisao 'Zašto uvijek ja?'"

"Toliko se naljutim kad vidim da je Mario žrtva rasističkog zlostavljanja, voleo bih da tada budem pored njega na terenu kako bih ga podržao. Mislim da su potrebne mnogo strožije kazne za te navijače"
, zaključio je Enok Barvua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve