Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2020.

16:18

Oglasio se i FSS povodom koronavirusa: Otkazane dve utakmice, u kontaktu smo sa UEFA

Fudbalski savez Srbije oglasio se saopšenjem povodom epidemije koronavirusa.

Izvor: MS

Autor: MS

Oglasio se i FSS povodom koronavirusa: Otkazane dve utakmice, u kontaktu smo sa UEFA
Foto: FSS

Medicinska komisija FSS održala je interni sastanak povodom ove teme i dala nekoliko uputstava.

Istovremeno, zbog novonastale situacije otkazane su i dve prijateljske utakmice futsal reprezentacija Srbije i Mađarske u Budimpešti.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena.

U skladu sa novonastalom situacijom i preporukama Vlade Srbije povodom novih slučajeva obolevanja od koronavirusa (Covid – 19), odnosno neophodnosti preventivnog delovanja, održan je sastanak članova Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbalski savez Srbije pažljivo prati preporuke Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja i sve strukture sistema ponašaju se u sladu sa svakom novom informacijom. Istovremeno Savez je u kontaktu sa nadležnim institucijama UEFA, a ovom prilikom želimo da obavestimo javnost da je do ovog trenutka otkazana samo jedna akcija neke reprezentativne selekcije Srbije i to prijateljskog karaktera futsal A reprezentacije. Na zahtev Ministarstva zdravlja Vlade Mađarske otkazana su dva meča planirana u martovskom terminu u Budimpešti. U narednom periodu nisu planirana gostovanja nijedne naše selekcije u zemljama koje su potencijalna žarišta, a ovim putem savetujemo i klubove da otkažu eventualno ugovorena gostovanja u tim zemljama.

"Fudbalski savez Srbije ističe potrebu da budemo društveno odgovorni i savesni svako u svojoj zoni odgovornosti. Tim povodom želimo da uputimo savet lekarima svih klubova da prate razvoj situacije i da se ponašaju u skladu sa preporukama Vlade Srbije. Ukoliko dođe do nekog slučaja koji ukazuje na simptome koronavirusa, kašalj i povišenu temperaturu, da preduzmu potrebne mere koje su predviđene u tim situacijama. Apelujemo i na gledaoce da budu odgovorni prema sebi i zajednici, ukoliko imaju nekih tegoba koje upućuju na moguće oboljenje, da ne dolaze na sportske priredbe i da potraže pomoć kod nadležnih institucija. Na kraju i dobra volja da svako ko ima potrebu da se informiše o gore navedenim stvarima, može da se obrati bilo kom članu Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije", rekao je dr. Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve