Nova vest
Fudbal

Petak, 28.02.2020.

22:49

Borjan za B92: Da ne gledamo u prošlost – sada smo bliži pobedi

Golman Milan Borjan prvi put sa kapitenskom trakom predvodiće Crvenu zvezdu na "večitom" derbiju.

Izvor: MS

Autor: MS

Borjan za B92: Da ne gledamo u prošlost – sada smo bliži pobedi
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Za B92 pričao je o predstojećem meču sa Partizanom na stadionu "Rajko Mitić", drugim u sezoni nakon poraza Zvezde u Humskoj (2:0).

Upravo zato prvo pitanje je bilo da li sada Crvena zvezda ima dodatan motiv?

"Kad ste fudbaler Crvene zvezde uvek imate najveći mogući motiv da u svakoj utakmici ostvarite pobedu. Jednostavno, na to vas obavezuje dres, grb i istorija kluba, najbolji navijači na svetu. Utakmice protiv Partizana su praznik fudbala, motiv je uvek najveći kao i očekivanja sa obe strane bez obzira na položaj na tabeli, formu. Ne gledamo u prošlost, samo u ono što nas očekuje u nedelju. Igramo na "Marakani", pred našim navijačima i želimo kao i uvek da pobedimo", rekao je Borjan na početku razgovora.

Debi u derbiju kao trener imaće Dejan Stanković, koji je u pauzi sve sezone nasledio Vladana Milojevića.

"Svaki trener ima svoju filozofiju, metodologiju rada, pripreme za meč, zahteve... Postoji, naravno razlika u zahtevima, ali sve su to stvari koje ostaju među nama u svlačionici".

Crvena zvezda je imala 13 bodova od nedelje do srede, pre nego što je remizirala u Inđiji (1:1), pa je sada razmak na 11. Svakako je velika razlika, ali da li i igra neku ulogu u derbiju?

"Ne, iz prostog razloga što smo više puta istakli da smo u prolećni deo sezone ušli kao da bodovna razlika ne postoji i da nam je cilj da posle 17 kola u drugom delu osvojimo najviše bodova. U istoriji derbija nisu pobeđivali uvek bolji, odličiće detalji, jer je Partizan takođe kvalitetna ekipa".

Za Partizan ističe da ima dobar tim i pojedince, ali...

"Uvek smi koncentrisani na sebe, na ono što mi moramo da uradimo na terenu. Ako mi ispunimo sve zahteve našeg stručnog štaba onda smo bliži pobedi".

Iskusni čuvar mreže očekuje dobro ispunjene tribine stadiona "Rajko Mitić".

"Zvezda će sigurno imati svog 12. igrača. Delije nikad nisu izneverile naša očekivanja i ubeđen sam da će napraviti spektakularnu atmosferu i dati nam onaj poznati vetar u leđa koji nas uvek nosi do velikih rezultata. Naš narod voli fudbal, ispuniće tribine "Marakane", a na nama je da im uzvratimo dobrom igrim i nadam se pobedom", optimista je Borjan.

Borjan je u četvrtak propustio trening crveno-belih zbog temperature, ali će biti spreman za nedelju.

"Dobra je temperatura, 36,5. Pripremamo se uobičajeno i jedva čekamo da istrčimo na teren. Derbi je najveća utakmica u Srbiji i svi mi smo počastvovani što smo deo jedne takve istorije", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve