Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.02.2020.

12:23

Virus vratio fudbalske stručnjake u Srbiju

Nekadašnji fudbaler Borca iz Čačka i reprezentativac SRJ Branko Božović odmara se ovih dana u rodnoj Preljini i čeka poziv da se vrati na posao u Ćaocing.

Izvor: B92

Autor:B92

Virus vratio fudbalske stručnjake u Srbiju
Foto: RINA

U tom kineskom gradu udaljenom od Gvangdžua stotinu kilometara on je trener trećeligaša po imenu Topfun, ali je prvenstvo trenutno prekinuto zbog virusa korona u najmnogoljudnijoj državi planete.

"Ne znamo još ništa pouzdano, možda već krajem marta dobijem poziv da se vratim. Do tada, ostaje samo da se čeka", kaže Božović za agenciju RINA.

Ovaj fudbalski stručnjak kaže da se način života u Kini poslednjih sedmica znatno promenio, jer se na ulicu ne može bez maske, a zdravstvene kontrole se vrše svaki dan.

U Ćaocingu, koji ima 3,5 miliona stanovnika, živi već četiri godine, a kako kaže, dok nije stigla korona, uslovi su bili odlični. Jedini problem je predstavaljalo sporazumevanje.

"Naučio sam pedesetak kineskih reči, ali to nije dovoljno. Zato idemo preko prevodioca. Ja njemu na engleskom kažem šta hoću, on igračima prevede na kineski. Organizacija Topfuna je izvanredna, oni koji ga vode izuzetno su ozbiljni ljudi, a mi iz Srbije uživamo poštovanje koje teško mogu da vam opišem. Fudbaleri našeg kluba solidno zarađuju, 3.000 dolara mesečno plus premije, već tri godine mi je pomoćnik Ivica Cvetanovski koji je nekad igrao za Slobodu iz Užica, a u gradu ima i dosta Srba"
, priča Božović.

Božović je imao izuzetno bogatu fudbalsku karijeru i igrao je, između ostalog u Borcu iz Čačka, Budućnosti iz Podgorice, u Vojvodini, Južnoj Koreji, Železniku, SAD, Mađarskoj i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu