Nova vest
Fudbal

Petak, 14.02.2020.

18:23

Mogao je u 31. godini da bude trener Reala – odbio je

Trener Lajpciga Julijan Nagelsman otkrio je da je pre dve godine imao poziv Reala da preuzme poziciju trenera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mogao je u 31. godini da bude trener Reala – odbio je
Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Jedan od najmlađih elitnih evropskih trenera rekao je kako je poziv usledio po odlasku Zinedina Zidana i da ga je sve to prilično iznenadilo.

Nemački trener, koji je o svemu tome pričao uoči skorog gostovanja Totenhemu u Ligi šampiona, kaže da je dobio poziv direktora Hosea Anhela Sančesa.

"Normalno je da kada vas Real pozove dobro razmislite o tome. U prvi mah bio sam iznenađen, vagao sam šta da uradim, ali nisam osećao da je to dobar put. Želeo sam da napredujem kao trener, a u Realu nema vremena za tako nešto. Nemate priliku da postanete bolji stručnjak, jer morate da budete već najbolji. Ja to nisam, mada mogu da priznam da u budućnosti želim da budem".

"Ako odete u Real ili Barselonu, navijači, mediji i uprave vam ne ostavljaju vremena, traže se samo pobede, titule... Ako ne pobedite, ne možete da kažete kako ste mladi i kako još rastete kao stručnjak", objasnio je Nagelsman.

On je dalje pojasnio zbog čega je tada odbio da preuzme kormilo kraljevskog kluba.

"U fudbalu nije lako planirati karijeru, jer sve je nepredvidljivo, ali morate da pokušavate. Najvažnije ne činiti prave korake, ne najveće korake. Real je jedan od najvećih poslova i onda svakako pomislite, 'ako sa 31 godinom odem u Real, šta je sledeće?' Drugi bitan faktor bio je jezik, što je meni vrlo važno. Volim da komuniciram, veoma sam otvoren sa igračima, a ja ne znam španski. Znam samo da kažem, zdravo, kako si. To nije bio čas da odem", zaključio je trener Lajpciga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve