Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.01.2020.

10:34

Marko Marin napustio Crvenu zvezdu!

Marko Marin, doskorašnji kapiten Crvene zvezde, dogovorio je saradnju sa Al Ahlijem iz Saudijske Arabije, potvrdio je klub na zvaničnom Tviteru.

Izvor: PT

Autor: PT

Marko Marin napustio Crvenu zvezdu!
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pričalo se o odlascima Van la Pare, Boaćija i drugih stranaca, međutim malo je ko mislio da će crveno-beli pustiti nekadašnjeg reprezentativca Nemačke.

To se i dogodilo. Al Ahli je na zvaničnom Tviteru profilu saopštio da je predsednik Ahmad Al Ajeh dogovorio uslove sa Marinom i da će potpisati ugovor čim prođe medicinske preglede.

Zvezda će na ime obeštećenja dobiti 1.700.000 evra u dve rate, dok će fudbaler s ovih prostora godišnje zaraditi dva miliona. Ipak, prema pisanju "Mozzarta", crveno-belima neće pripasti cela suma.

Jedan deo pripašće i Olimpijakosu, dogovor je sklopljen kada je Zvezda otkupila ugovor Nemca od kluba iz Pireja. Kada se sve prevede u evre, Zvezdi bi od transfera trebalo da pripadne 1.400.000 evra, a Olimpijakosu 300.000.

Marin će potpisati ugovor na dve i po godine, odnosno do kraja sezone 2021/2022.

Nemački fudbaler u Zvezdu je došao leta 2018. godine u poslednjim minutima prelaznog roka. Od tada je apsolutni lider crveno-belih, kako na terenu, tako i van njega.

Igra Zvezde nije mogla da se poredi sa njim i bez njega, i ovo će biti veliki udarac za šampiona Srbije. Odigrao je ukupno 58 utakmica, postigao je 11 golova, uz 24 asistencije.

Biće zapamćen kao jedan od najboljih fudbalera koji je nosio dres Crvene zvezde u 21. veku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

343 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve