Nova vest
Fudbal

Petak, 13.12.2019.

08:30

Šta je Partizanu donela pobeda nad Astanom?

Pobeda nad Astanom značila je Partizanu mnogo više od pukog prestiža i dostojanstvenog oproštaja od Evrope za ovu sezonu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Šta je Partizanu donela pobeda nad Astanom?
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Osim što su zaradili dodatnih 570.000 evra, crno-beli su i povećali svoj UEFA koeficijent na 22,000 za narednu sezonu.

To će skoro izvesno omogućiti Partizanu da narednog leta bude nosilac u svim kvalifikacionim rundama ukoliko crno-beli budu igrali kvalifikacije za Ligu Evrope, uključujući i plej-of.

Osim toga, ukoliko se Partizan plasira u grupnu fazu LE, imaće mesto u najmanje trećem "šeširu" na žrebu, a ukoliko se poklope i rezultati ostalih ekipa, možda čak i u drugom što znači mnogo povoljniji žreb nego ove i prethodnih sezona.

Što se tiče nacionalnog koeficijenta, Partizan i Crvena zvezda nisu uspeli da dovedu Srbijudo 15. mesta i dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Štaviše, Srbija u sezoni 2021/2022 neće imati nijednog predstavnika u Ligi Evrope, već će se šampion boriti za LŠ, a preostala tri tima nastupiti u novoformiranom takmičenju Konferencijskoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d