Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.12.2019.

12:34

Partizan se ovoga puta nije kockao – pobeda nad Radom

Fudbaleri Partizana su savladali Rad sa 2:1 u utakmici 20. kola Linglong Superlige Srbije.

Izvor: SV Z.K.

Autor:SV Z.K.

Partizan se ovoga puta nije kockao – pobeda nad Radom
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici trenera Save Miloševića su pokazali reakciju posle poraza od Napretka u prethodnoj rundi takmičenja i zabeležili 13. pobedu u sezoni.

Sa druge strane, Rad je upisao 15. poraz u takmičenju i nalazi se na pretposlednjoj poziciji tabele.

Počelo je u prilično sporom tempu bez ozbiljnijih prilika, sve do 21. minuta kada je Busnić pokušao da ugrozi mrežu Stojkovića, ali je slabo šutirao glavom.

Partizan je prvu pravu akciju imao u 25. minutu, Slobodan Urošević je odlično odložio loptu za Sejdubu Sumu koji je šutirao sa sedam metara iskosa sa leve strane, ali neprecizno, lopta je završila visoko preko prečke.

Igrao se 33. minut kada su izabranici trenera Save Miloševića konačno došli do pogotka.

Posle novog prodora agilnog Aleksandra Lutovca po desnom boku, usledio je centaršut na peterac, na pravom mestu bio je visoki Umar Sadik koji je glavom prosledio loptu u desni donji ugao – 0:1.

Nije se dugo čekalo na odgovor domaćina, samo minut i po kasnije, posle kornera sa leve strane koji je izveo Branislav Milošević, najviši u skoku na prvoj stativi bio je Branko Riznić, šutirao je glavom i Stojković nije mogao ništa da uradi, Rad je tako stigao do 1:1.

Posle mirnog početka drugog poluvremena u 51. minutu je Partizan stigao do novog vođstva.

Ponovo su akteri akcije bili Urošević i Suma, ali je ovoga puta ofanzivni vezista Partizana reagovao bolje nego u 25. minutu i uspeo da pošalje loptu u mrežu.

Rad je imao veliku priliku u 77. minutu, ali je Stojković krajnjim naporima reagovao i sprečio izjednačenje.

U finišu meča je Partizan imao nekoliko prilika za gol, međutim nijedan udarac nije bio prava pretnja za golmana Dušana Markovića.

Sve detalje utakmice sa stadiona "Kralj Petar Prvi" možete pratiti uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d