Vuletić govorio o "slučaju Živković" VIDEO

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić je na Pravnom fakultetu govorio o slučaju Andrije Živkovića.

SVIzvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Profesor je govorio u okviru tribine čija je tema bio "Pravni položaj profesionalnih fudbalera".

Vuletić je naveo i da je rukovodstvo Partizana na čelu sa bivšim predsednikom Draganom Đurićem u septembru 2014. godine počeo da "rasparčava" ugovor Živkovića.

"Tada je potpisan ugovor sa jednim investicionom fondom po kom je taj fond kupio 50 odsto ekonomskih prava na Živkovića. U to vreme, Andrija nije bio ni na fudbalskoj mapi, priliku je dobijao samo sa klube, a bilo je slučajeva kada nije bio ni u protokolu", naveo je Vuletić.

Vredi istaći da je "u to vreme" Živković, prema podacima specijalizovanog portala Transfermarkt već bio standardni prvotimac.

U sezoni 2013/14 je odirao 25 utakmica i postigao pet golova, dok je do septembra 2014. godine od mogućih deset utakmica u sezoni propustio dve zbog obaveza u reprezentaciji, jednu je presedeo na klupi, dok u jednoj nije bio u protokolu.

Vuletić je nastavio da govori o situaciji posle Svetskog prvenstva na Novom Zelandu 2015. godine.

"Živković je "eksplodirao" i kada je njegova cena na tržištu drastično skočila. Nakon toga, Živković je igrao sjajno i u dresu Partizana sa kojim je izborio igranje u Ligi Evrope. Krajem 2015. godine na adresu kluba stiže ponuda Benfike od 5 miliona evra, što bi crno-bele tada izvuklo iz krize, jer je te 2016. godine Partizan praktično bio bez dinara. Živković odbija da napusti Partizan, pod izgovorom da ne želi još da napusti klub, iako mu na leto 2016. godine ističe ugovor i tada bi kao slobodan igrač i bez obeštećenja klubu, uz mnogo veću platu, mogao da ode negde. To se na kraju i dogodilo. Ono što je još gore u celoj priči jeste činjenica da po ugovoru koji je potpisao Dragan Đurić sa tim investicionim fondom godinu ranije, Partizan je bio dužan da prihvati prvu ponudu koju dobije od nekog kluba, a ukoliko se to ne desi, Partizan je bio dužan da plaća penale u vrednosti 50 posto dostavljene ponude, tačnije 2.5 miliona evra u ovom slučaju. Pa tako Partizan umesto da zaradi 5 milona evra, on je bio dužan da plaća 2.5 miliona. Da to ne bude sve postarao se roditelj Živkovića. Naime, otac Andrije Živkovića je zajedno sa Andrinjim menadžerom napravio novi investicioni fond pod nazivom "Žile internacional" koji od Benfike na ruke dobija 3 miliona evra i tako Živković odlazi u Benfiku, a Partizan je morao da otplaćuje penale od 2.5 milona evra umesto da prihoduje 5 miliona’’ zaključio je Vuletić.

Živković se nalazi "na ledu" u portugalskom klubu, a već je najavljeno da će tu ekipu uskoro napustiti.

strana 1 od 2 idi na stranu