Nova vest
Fudbal

Subota, 23.11.2019.

15:45

Zvezda rutinski slavila na "Čairu"

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su niški Radnički na "Čairu" sa 2:0 (1:0), u 17. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MT

Autor: MT

Zvezda rutinski slavila na
Foto: Starsport

Aktuelni šampion Srbije i lider na tabeli napravio je dobar uvod za meč sa minhenskim Bajernom u Ligi šampiona, a strelci su bili El Fardu Ben u 40. i Aleksa Vukanović u 77. minutu.

Sa druge strane, domaći su zabeležili treći uzastopni poraz bez postignutog gola u domaćem prvenstvu i trenutno zauzimaju sedmu poziciju.

Izabranici Vladana Milojevića bili su bolji rival u prvom poluvremenu. Iako nije bilo preterano mnogo posla za golmane obe ekipe, crveno-beli iz Beograda su nakon prvih 45 minuta imali više loptu u nogama, ali i veći broj udaraca ka golu Petrovića (7-1).

Gosti su uglavnom pokušavali udarcima sa distance, međutim, šutevi Vulića, Rodića i dva puta Bena završavali su preko ili pored gola domaćih.

Radnički je do svoje jedine prilike došao nakon polukontre. Lopta je u 32. minutu došla do Nikole Čumića, koji je "zalomio" Gobeljića, šutirao iskosa u dalji ugao Borjanovog gola, ali je kanadski čuvar mreže sigurno reagovao i odbranio taj udarac.

Usledio je nešto mirniji period igre, da bi se u 40. minutu Nemanja Milunović našao za njega neskavidašnjoj poziciji, na desnom krilu.

On je slabijom levom nogom centrirao, Milan Rodić lepo skočio i glavom loptu prosledio na drugu stativu, gde El Fardu Benu nije bilo teško da svojoj ekipi donese vođstvo od 1:0 i sa tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

Drugi deo igre Radnički je otvorio i za nekoliko minuta napravio više prilika nego za čitavih prvih 45 minuta.

Najagilniji je bio Nikola Čumić, a Borjanu su zapretili još i Ivan Ostojić i Nermin Haskić. Gosti su za prvu priliku u II poluvremenu čekali do 68. minuta, kada je Tomane iz jako teške pozicije, iz okreta, šutirao pravo u golmana Petrovića.

Važan detalj dogodio se u 70. minutu, kada je Ivan Ostojić sa dve ruke nepropisno zaustavio El Fardu Bena i tako zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U 77. minutu utakmica je rešena, kada je Aleksa Vukanović iskoristio situaciju "jedan na jedan", duplirao prednost svojoj ekipi i ispostaviće se postavio konačan rezultat utakmice – 2:0

U narednom kolu Radnički gostuje Javoru, dok Crvena zvezda dočekuje Voždovac.

Tok meča mogli ste UŽIVO da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu