Nova vest
Fudbal

Petak, 22.11.2019.

17:30

Het-trik Sadika, 8 golova u Humskoj i pobeda Partizana!

Fudbaleri Partizana rezultatom 6:2 pobedili su Javor na domaćem terenu u 17. kolu Superlige Srbije.

Izvor: LN

Autor: LN

Het-trik Sadika, 8 golova u Humskoj i pobeda Partizana!
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je naneo Javoru prvi poraz posle pet utakmica bez takvog neuspeha i upisao treću pobedu u nizu u Superligi.

Crno-beli su prestigli Vojvodinu na drugom mestu tabele, ali i dalje mogu da padnu na treće mesto ukoliko Čukarički pobedi Rad u nedelju.

U utakmici u Humskoj viđen je opušten ritam bez previše zalaganja u odbrani, sa mnogo golova i još više dobrih prilika.

Javor je šokirao domaćina već u drugom minutu, kada je Nikola Petković iskoristio loš šut saigrača i zatim matirao Stojkovića, koji se nije pravovremeno namestio.

Partizan je hteo da momentalno odgovori. To nije uspeo da uradi Suma, ali jeste Sadik, koji je u devetom minutu prvo loše odreagovao, ali zatim naleteo na odbijenu loptu i izjednačio.

Na potpuni preokret nije se dugo čekalo, samo još šest minuta. Tada je Bojan Ostojić bio odlično postavljen, sačekao da centaršut Tošića preleti celu odbranu gostiju i glavom je poslao u mrežu Lazovića.

U narednih 20 minuta viđena je nešto mirnija igra. Crno-beli su imali inicijativu, ali nisu stvarali izgledne šanse.

Prvi sledeći zanimljiviji detalj desio se u 34. minutu, kada je Stevanović izigrao Maričića, koji ga je srušio unutar kaznenog prostora.

Meč ste mogli da ispratite uz naš LIVE BLOG.

Sudija je pokazao na belu tačku, odgovornost preuzeo Suma, ali loptu deganžirao daleko od gola protivnika.

Ipak, nije se dugo čekalo na novi gol domaćina. Samo tri minuta kasnije videli smo verovatno najlepšu akciju na meču – lopta je došla do Tošića, on je iz prve poslao Sadiku, koji je pred sobom imao lak zadatak.

Samo tri minuta kasnije Javor je doživeo nokaut. Slično kao kod gola Ostojića, odbrana gostiju je samo gledala loptu koja je letela preko njih, a na nju je naleteo Miletić.

Javor nije bio u defanzivnom položaju na ovom meču i pokušavao je da dođe do gola. To je uspeo da uradi i drugi put u prvom poluvremenu, u prvom minutu nadoknade.

Tada je Mrkajić napravio verovatno najlepši potez na utakmici, petom ostavio loptu za Krnića, a on naterao Stojkovića da ponovo kapitulira.

Drugo poluvreme počelo je efektivno kao i prvo, sa puno šansi.

Dve je u prvih 15 minuta imao Javor, ali nije došao do gola, pa je to kaznio Umar Sadik.

U 59. minutu on je upisao het-trik nakon što je Lazović loše odreagovao posle šuta Miletića i praktično poklonio loptu Sadiku, koji ju je smestio u mrežu.

Javor je bio potpuno oduvan sa terena u tom trenutku. Pokušavao je da dođe do ofanzive, ali je brzo gubio loptu i nije uspevao da dođe do ključog završnog pasa.

Partizan nije bio zadovoljan sa šest golova u mreži rivala, pa je rešio da im da i sedmi.

Za to je odgovoran bio mladi Stevanović, koji je iskoristio asistenciju Sume i izuzetnim udarcem desnom nogom matirao Lazovića, te, ispostavilo se, postavio konačan rezultat u 78. minutu.

Do kraja meča nije viđena nijedna preterano zanimljiva situacija. Crno-beli su imali inciijativu, ali su mreže mirovale.

U narednom kolu, 30. novembra, Partizan gostuje Mačvi, dok Javor dočekuje Radnički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d