Nova vest
Fudbal

Petak, 18.10.2019.

10:54

Trofej prvaka sveta stigao na stadion Crvene zvezde

Na stadion "Rajko Mitić" je stigao trofej koji pripada klupskom prvaku sveta, Crvenoj zvezdi.

Izvor: LN

Autor: LN

Trofej prvaka sveta stigao na stadion Crvene zvezde
Foto: FK Crvena zvezda

Trofej je stigao u redove crveno-belih nakon odluke Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da Crvenoj zvezdi, ali i ostalim ekipama koje su osvojile Interkontinentalni kup u periodu od 1960. do 2004. godine, zvanično prizna kao titulu najboljeg na planeti.

Zvezdaši će imati prilike da ga prvi put vide u petak od 17 časova ispred Muzeja stadiona Crvene zvezde.

Sve do 27. oktobra 2017. godine osvajači Interkontinentalnog kupa, pobednici utakmice između šampiona Evrope i Južne Amerike, nisu bili zvanično priznati kao klupski prvaci sveta.

Zato će navijači crveno-belih u petak, od 17 sati ispred klupskog muzeja i tri sata pre meča Crvene zvezde i Rada u Superligi, imati priliku da prvi put vide taj pehar.

Do sada nijedan klub u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej prvaka sveta, već samo sponzorski.

Fudbaleri Crvene zvezde na krov sveta popeli su se 1991. godine pobedom nad čileanskim Kolo Kolom 3:0 u Tokiju, sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.

Ekipu je Tokiju tada vodio trener Vladica Popović, a igrali su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Ilija Najdoski, Vlade Stošić, Goran Vasilijević, Jugović, Miodrag Belodedić, Milorad Ratković, Pančev, Siniša Mihajlović i Dejan Savićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d