Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2019.

18:19

Savićević obišao Vokrijev grob u Prištini FOTO

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević položio je cveće na grob bivšeg predsednika FS Kosova Fadilja Vokrija.

Izvor: AK

Autor: AK

Savićević obišao Vokrijev grob u Prištini FOTO
Foto: Starsportphoto ©

Vokri, legendarni fudbaler beogradskog Partizana, bio je na čelu FS od osnivanja takozvanog Kosova 2008. do smrti u junu 2018.

Živa legenda Crvene zvezde Savićević je posetio Vokrijev grob uoči gostovanja Crne Gore selekciji Kosova (20.45) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, na stadionu u Prišniti koji nosi ime upravo po Vokriju.

"Nisam mogao da prisustvujem sahrani Fadilja Vokrija, pa sam iskoristio ovu priliku da posjetim njegov grob i poklonim se. Fadilj i ja smo bili dobri prijatelji i odlično smo sarađivali. Najviše smo se zbližili kada smo bili zajedno u vojsci. Miljanić je tada napravio sportsku četu, sastavljenu od fudbalera i reprezentativaca iz čitave Jugoslavije. Tu se stvorilo prijateljstvo, koje je nastavljeno kada je Kosovo postalo punopravni član UEFA i FIFA. Bio sam veoma tužan kada sam čudo da je preminuo. Mogao je još mnogo da dâ kosovskom fudbalu. Znam da bi bio veoma srećan zbog uspona reprezentacije Kosova, ali to je život", rekao je Savićević, a prenosi "Koha Ditore".

Savićeviću je društvo pravio aktuelni predsednik FSK Agim Ademi.

"Predsednik Savićević, legenda fudbala bivše Jugoslavije i Evrope, bio je dobar prijatelj Fadilja Vokrija. U znak sećanja na prijateljstvo, posetio je njegov grob", rekao je Ademi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d