Nova vest
Fudbal

Subota, 03.08.2019.

22:39

Dortmund odbio nalete Bajerna i osvojio Superkup VIDEO

Fudbaleri Borusije Dortmund osvojili su Superkup Nemačke pobedom nad Bajernom od 2:0.

Izvor: LN

Autor: LN

Dortmund odbio nalete Bajerna i osvojio Superkup VIDEO
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Dortmund je uspeo da dođe do pobede iako je bio statistički dosta lošiji od protivnika, te uputio pet udaraca ka golu naspram 16, odnosno imao samo 34 odsto poseda lopte.

Posle tri dobre prilike za "milionere" Bajern je došao do prilike da ih kazni, ali je dvaput neprecizan bio Kingsli Koman iz dve dobre pozicije.

Na poluvreme se otišlo sa "nulom", ali se prvi gol nije dugo čekao. Pako Alkaser je matirao Nojera odličnim volejom sa ivice šesnaesterca. Njegov gol pogledajte OVDE.

Bavarci su nastavili da napadaju i da stvaraju prilike – redom su ih propuštali Koman, Gorecka, ponovo Koman a zatim i Miler.

Kazna je došla u 69. minutu kada je mladi Džejdon Sančo završio predivnu akciju svoje ekipe i odličnim udarcem unutar kaznenog prostora rivala povisio na, ispostavilo se, konačnih 2:0. Englezovo umeće pogledajte OVDE.

Dortmund je došao do šeste titule Superkupa Nemačke, dok je Bajern ostao na sedam trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve