Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.07.2019.

16:00

Zoran Tošić: Apsolutni smo favorit, mi se pitamo

Kapiten Partizana Zoran Tošić uveren je u plasman u III kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Zoran Tošić: Apsolutni smo favorit, mi se pitamo
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crno-beli u četvrtak od 21h dočekuju velški Konahs Ki Nomads.

U prvom susretu u Rilu srpski tim je slavio minimalnim rezultatom.

Po čemu će se utakmica u četvrtak razlikovati u odnosu na prvi meč i šta je to na šta Partizan mora da obrati pažnju?

"S obzirom na prvu utakmicu, da je rezultat bio samo 1:0 i da smo propustili dosta prilika da taj rezultat bude ubedljiviji ja sam ubeđen da smo aspolutni favoriti i da ćemo pobediti u ovoj utakmici. Nemam nikakvu sumnju ni dilemu da ćemo biti mnogo bolji nego na prethodnoj. Siguran sam da će se oni boriti i pokušavati nešto da naprave dokle god je rezultat aktivan, ali mi se sve pitamo i ne sumnjam da će sve to biti kako treba".

Šef Savo Milošević je na konferenciji za medije rekao da ga zabrinjava mnogo šansi ali slaba realizacija?

"Ja bih, a mislim i on, prihvatio da svaku utakmicu pobedimo 1:0 i da ne primimo gol, sigurno da je mnogo lepše kada se pobedi sa 2 ili 3:0 i kada se iskoriste šanse, na tome trebamo da radimo da ih što više iskorišćavamo da ne bi došli u problem. Znamo da smo u prethodnom periodu imali mnogo utakmica u kojima smo vodili 1:0 zatim ne damo drugi gol i onda pritivnik postigne pogodak i teško je da utakmicu završimo u našu korist tako da je bitno da se sve šanse iskoriste jer kad imaš veliku prednost mnogo je lakše da igraš i privedeš utakmicu kraju. Prve dve utakmice su bile pobede sa po 1:0 i u nastavku ćemo pokušati da to bude ubedljivije".

Koliko je važno postići gol u prvih 20. minuta?

"Na početku utakmice je jako bitno da se dobro startuje i stvori prednost na vreme jer je onda igra mirnija i staloženija, navijači su zadovoljni i možemo da vodimo utakmicu kako mi umemo. Kada se ne postigne gol na vreme ulazi nervoza u sve nas i ne možemo da damo svoj maksimum".

Prvi put igrate na novoj travi u Humskoj?

"Sutra ćemo trenirati na novoj podlozi i pokušaćemo da se prilagodimo. Što se mene lično tiče trava je bila fenomenalna i prošle godine, a sad kažu da je još bolja tako da jedva čekam utakmicu u četvrtak"
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve