Vojvodina i Mladost se zbog renoviranja sele u Bačku Palanku i Užice

Fudbalsko prvenstvo u Srbiji startuje 20. jula, a neki klubovi će svoje utakmice morati da igraju na zamenskim stadionima.

Izvor: B92
Podeli
STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Reč je o radovima koji postoje na određenim stadionima, pa će Vojvodina i Mladost morati da igraju van svojih gradova.

Stadion Vojvodine i Mladosti iz Lučana trenutno je po rekonstrukcijom i neće biti spreman za prvo kolo kada bi obe ekipe trebalo da budu domaćini.

Vojvodina sezonu otvara kao domaćin mečom protiv šabačke Mačve, a odlučeno je da se za ovaj meč ekipa preseli u Bačku Palanku.

Sa druge strane, renovira se i stadion u Lučanima, a domaćin Mladost će u prvom kolu ugostiti Radnik iz Surdulice.

Odlučeno je da se meč Mladosti i Radnika odigra na stadionu Slobode iz Užica, pa će se ovako bar na kratko Super liga vratiti u ovaj grad.

"Izašli smo u susred ljudima iz Novog Sada i Lučana. Radovi su pri kraju, uveren sam da ovom odlukom ne rušimo integritet samog takmičenja. Ovo nije praksa nego izuzetak, i očekuje se da ova situacija bude ubrzo rešena" rekao je direktor Super lige Vladimir Bulatović.

Očekuje se da i Spartak iz Subotice od jeseni preseli svoje domaće utakmice jer počinje druga faza radova na renovinarnju njihovog stadiona, a kao potencijalna zamena spominje se stadion u Staroj Pazovi.

strana 1 od 2 idi na stranu