Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.07.2019.

14:10

Tumba: Ići ću ponosno na "Marakanu", želim Batu Mirkovića u timu VIDEO

Novi selektor Srbije Ljubiša Tumbaković dotakao se nekih strateških pitanja kada je u vezi nacionalni tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Tumba: Ići ću ponosno na
Foto: Starsport

Tumbaković je sa FSS potpisao ugovor do kraja 2021. godine, što mu dosta "govori o strategiji Saveza".

"Svaki cilj koji se neostvari jeste neuspeh. Trudićemo se da odemo na Evro, ako ne odemo, bože moj, idemo dalje. Postoje kvalifikacije i Liga nacija. Sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra. Imamo težak raspored, "kasnimo" u kvalifikacijama, ali imamo još pet utakmica. Možemo da "vratimo rezultat" u našu korist. Ako možemo da prođemo kroz kvalifikacije to bi bilo dobro. Od Portugala ćemo se truditi da mi radimo ono što nam odgovara, znači da pobeđujemo, ali ne znam kako će ostali igrati između sebe. Ako je neko bolji od nas, bože moj, neka nas pobedi".

On je Srbiju preuzeo mesec dana nakon što je smenjen sa kormila Crne Gore zbog Kosova.

"Proveo sam lepe tri i po godine u CG. Svi u Savezu su bili korektni, imali smo pošten odnos. Ja sam napravio sastanak pred Kosovo, bilo je i težih reči, nije sve onako kako se pisalo za moje suze i ostalo... Žao mi je štio sam tako otišao".

Pročitajte još Tumbaković: Nikome vrata nisu zatvorena, nikad se nisam odricao najboljih igrača

Jednog od glavnih pitanja po njegovom dolasku je – kako će igrati Srbija – s obzirom na ofanzivan stil igre koji je gajio kao trener Partizana.

"Partizan je igrao prepoznatljiv fudbal. Birali smo i igrače za takav pristup. Forsiraću one koji mogu da ispune očekivanja, da budemo prepoznatljivi, borbeni, disciplinovani i da ostvarimo rezultat".

Kada Srbija bude igrala na "Rajku Mitiću" Tumbaković će se naći u znatno drugačijoj ulozi od one koju je navikao na tom terenu u prošlosti.

"Imali smo rivalsku atmosferu, bio sam tada trener u klubu. Znate svi šta se dešavalo, ali nemam problem sa Zvezdinim, niti Partizanovim navijačima. Ovo je nacionalni projekat, a ne individualni. Ići ću ponosno na taj stadion".

Pročitajte još "Kosovo ispravna odluka, ako se opet desi biću deo tog razmišljanja"

Njegov prethodnik Mladen Krstajić je po imenovanju na tu funkciju promenio kapitena i traku sa ruke Branislava Ivanovića prebacio na Aleksandra Kolarova.

"Ko će biti lider? Da li može neko lakše pitanje, tek sam došao..."

Tumbaković je otkrio i imena koja će činiti njegov stručni štab.

"Za sada znam samo da nigde ne idem bez Aleksandra Janković i Darko Belojevića, a ostale ćete saznati. I želim da nastavim saradnju sa Zoranom Batom Mirkovićem, da i on bude deo stručnog štaba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve