Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.06.2019.

18:15

"Za privatizaciju sam, ali ako ne budu obezbeđeni, klubovi će nestati"

Trener Partizana Savo Milošević rekao je prilikom posete Novom Pazaru da takvi klubovi i tereni mnogo nedostaju srpskom fudbalu.

Izvor: PT

Autor: PT

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Bez raspodele na regione, gde bi se fudbal ravnomerno razvijao, teško je napredovati. Idemo gore-dole i još uvek nemamo jasnu strategiju po pitanju centara, uprkos političkoj volji i nekakvom raspoloženju Fudbalskog saveza Srbije, koji prepoznaje te prioritete. To su centri po prirodi, uvek su bili i moraju biti i dalje", rekao je Milošević.

On je naveo da bi na rešavanju tog problema trebalo da rade fudbalski radnici i država, ali i lokalne samouprave.

"Svi pričaju o privatizaciji, i ja sam za, ali pre toga mora se obezbediti infrastruktura. Ako uradimo privatizaciju, a da fudbalski klubovi ne budu obezbeđeni, onda će ti klubovi nestati. To je osetiljivo pitanje i njime se moramo ozbiljno baviti", ocenio je Milošević.

Partizan se trenutno priprema na Zlatiboru, a Milošević, koji je pre tri meseca seo na klupu crno-belih i sa ekipom osvojio trofej u Kupu Srbije, naglasio je da ne voli da ponavlja kakve su ambicije tog kluba u predstojećjoj sezoni.

"Ciljevi Partizana moraju uvek biti najveći. Jedino mogu da obećam da ću raditi 120 odsto i da ću naterati sve oko mene da rade 120 odsto. Za koliko će to biti dovoljno, to samo bog zna", kazao je Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve