Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.06.2019.

17:04

Infantino u Bahreinu obećao Palestincima fudbalske terene

Predsednik FIFA Đani Infantino obećao je izgradnju više fudbalskih terena na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze.

Izvor: SN

Autor: SN

Infantino u Bahreinu obećao Palestincima fudbalske terene
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Infantino se tako pridruživšo učesnicima ekonomske konferencije u Bahreinu koju predvode Sjedinjene Američke Države.

Tu konferenciju, nazvanu "Mir za prosperitet", Palestinska uprava bojkotuje u strahu da će nametnuti političko rešenje u zamenu za novac.

"Hajde da damo, da bude takođe vrlo konkretno, malo nade, malo snova", rekao je Infantino.

On je učestvovao u panel diskusiji koju je vodio Tomas Barak, američki Arapin, investitor u nekretnine i pristalica američkog predsednika Donalda Trampa. Rekao je da Zapadna obala i Gaza, gde živi pet miliona stanovnika, imaju manje od 25 odgovarajućih fudbalskih terena.

"Mi ćemo uraditi naš deo u FIFA. Hajde da uradimo nešto opipljivo i konkretno što ljudi mogu da vide i gde deca mogu da igraju fudbal, prvo se smeju i drugo ne rade druge stvari", rekao je on.

Infantino je, takođe, najavio da bi naredno Svetsko prvenstvo u Kataru 2020. godine moglo da poboljša međunarodno poimanje arapskog sveta.

"Pokazaće svetu kakvi su Arapi, gostoljubivi, otvoreni, odličnu hranu, zadivljujuću istoriju i tradiciju", rekao je Infantino, čija je supruga Libanka. "Mislim da fudbal može da igra malu, ali važnu ulogu", ocenio je on.

Trampov visoki savetnik, koji je i njegov zet, Džared Kušner predstavio je na skupu u Manami, glavnom gradu Bahreina, plan koji poziva na investicije u visini od 50 miliona dolara i stvaranje milion poslova za Palestince u okviru, kako ju je nazvao, "šanse veka".

On je istakao da je prihvatanje tog plana preduslov za bavljenje eksplozivnim političkim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve