Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.06.2019.

13:45

"Maradona je imao bolje saigrače nego što ih ima Mesi"

Italijanski fudbalski trener Fabio Kapelo ističe da Lionel Mesi nije kriv što Argentina ne može ništa da napravi na velikim takmičenjima.

Izvor: MT

Autor: MT

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

"Gaučosi" su 2008. osvojili "Olimpijske igre", ali na trofej Svetskog prvenstva ili Kopa Amerike čekaju već više od 25 godina.

Ni ovo kontinentalno prvenstvo nisu dobro počeli, pošto su u prvoj utakmici izgubili od Kolumbije sa 2:0.

Iako u svojim redovima imaju Lionela Mesija, Argentinci na veliki trofej će, po svemu sudeći, još morati da čekaju.

Upravo taj podatak podstiče sve ljubitelje fudbala da napadača Barselone upoređuju sa legendarnim Dijegom Armandom Maradonom, koji je svojoj zemlji doneo trofej Svetskog prvenstva 1986. godine.

"Ljudi stalno govore o tome, ali Maradona je iza sebe imao mnogo bolje saigrače, nego što ih danas ima Mesi. Ono što je ključni problem kod ove Argentine je nedovoljan broj kvalitetnih igrača u veznom redu i odbrani", kaže Fabio Kapelo.

Mesijev sunarodnik i trener Atletika Dijego Simeone se slaže sa ovom konstatacijom i ističe da problemi Argentine leže u kolektivu.

"Leo može da pronađe rešenje za svaku situaciju, ali mu je potreban i tim. Važno je da njegovi saigrači shvate kakav potencijal ustvari imaju. Ne sumnjam u Mesijevu klasu", kaže Simeone.

Reprezentacija Argentine narednu utakmicu na Kopa Americi igra u četvrtak (02.30h), a protivnik je Paragvaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve