Nova vest
Fudbal

Petak, 07.06.2019.

13:57

"Stouns je preuzeo odgovornost na sebe, greške su rezultat umora"

Fudbalska reprezentacija Engleske poražena je od reprezentacije Holandije sa 3:1 u polufinalnom meču završnog turnira Lige nacija.

Izvor:

Autor:

Photo by Jan Kruger/Getty Images

Nakon meča mogle su se čuti kritike navijača na račun igre engleskih reprezentativaca, pre svega Džona Stounsa i Rosa Barklija.

Barkli i Stouns bili su direktni krivci za oba gola koja je njihova ekipa primila u nadoknadi vremena.

Selektor Engleske Geret Sautgejt nakon meča stao je u odbranu svojih igrača:

"Moram da podržim Stounsa zato što su na njegov račun izrečene mnoge kritike nakon meča zbog greške koju je napravio, međutim on i Hari Megvajer imaju veliki pritisak na sebi i veoma su hrabri što su preuzeli odgovornost. Ovo nisu greške koje mi obično pravimo i rezultat su pre svega umora koji igrači osećaju. Barkli je pre greške imao i problema sa grčevima", izjavio je Sautgejt i dodao:

"Od svojih odbrambenih igrača tražim da igraju na način koji stavlja veliki pritisak na njih tokom čitavog meča. Da nismo igrali na taj način nikada ne bi stigli do polufinala i nikada ne bi postali jedna od najboljih ekipa na svetu. Igrači su napravili krucijalne greške u poslednjoj trećini terena zbog čega je rezultat ovakav kakav jeste. Važno je da im se u ovom teškom trenutku pruži velika podrška i imaju je sa moje strane", dodao je engleski selektor.

Reprezentacija Engleske će devetog juna igrati meč za treće mesto protiv Švajcarske od 15 časova, dok se u finalu Lige nacija sastaju Holandija i Portugal od 21.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve