Nova vest
Fudbal

Subota, 01.06.2019.

19:00

Liverpul bolji od Totenhema za šestu titulu šampiona Evrope!

Fudbaleri Liverpula pobedili su Totenhem sa 2:0, u finalu Lige šampiona odigranom na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu.

Izvor: PT

Autor: PT

Liverpul bolji od Totenhema za šestu titulu šampiona Evrope!
Photo by Michael Regan/Getty Images

Slavi engleski klub šesti put u istoriji popeo se na krov Evrope, a prvi put od legendarnog finala 2005. godine.

Heroji ekipe Jirgena Klopa bili su Egipćanin Mohamed Salah, golman Alison Beker i rezervista Divok Origi koji je u 87. minutu stavio tačnu na utakmicu.

Salah je iz kontroverzno dosuđenog penala u drugom minutu postigao pogodak za 1:0 i činilo se da će se "pevci" otvoriti i napasti gol Brazilca.

Međutim, Spursi gotovo ništa nisu pokazali u prvih 45 minuta. Stvarali su sve polu-prilike, ali nijednom nisu konkretno zapretili Alisonu.

Na drugoj strani ni Liverpul nije bio bolji, ali, po mnogima, kontroverzan penal im je doneo preko potrebnu prednost.

Dugo se pričalo o Hariju Kejnu i tome da li će biti spreman. Bio je i igrao od starta, ali to nije pomoglo Totenhemu, štaviše Kejn je bio neprimetan i neupotrebljiv.

Na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 1:0 za Liverpul. Između ostalog, prvi period igre bio je na kratko prekinut, pošto je u 18. minutu anonimna devojka, oskudno odevena, uletela na teren.

Početak drugog poluvremena nije nam doneo ništa novo. Igrao se prilično loš fudbal, nisu se stvarale šanse i za mnoge je meč bio "uspavanka". Međutim, kako se bližio kraj utakmice, tako je i tenzija rasla.

Totenhem je zaigrao mnogo bolje i počeli su da stvaraju šanse. Pretilio su Mura, Son i Erikson, međutim Alison Beker je uvek bio na mestu.

Sjajni Brazilac sa nekoliko odbrana spasao je gol i izrastao je u heroja.

Pobedu "redsa" potvrdio je Divok Origi u 87. minutu. Matip je dodao loptu do napadača Liverpula, koji je snažnim udarcem savladao Ljorisa. Tu je bio kraj utakmica, pošto Totenhem nije uspeo da se oporavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

612 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve