Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.05.2019.

16:36

Srbija se odrekla kapitena, "država" Kosovo ga čeka "raširenih krila"?

Bivši kapiten pionirske i kadetske reprezentacije Srbije Arton Zekaj će zaigrati za fudbalsku selekciju koja predstavlja teritoriju Kosova i Metohije.

Izvor: SV

Autor: SV

Srbija se odrekla kapitena,
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kao je preneo selektor mlade reprezentacije tima samoproglašene države Kosovo Zgijim Sojeva, fudbaler Lila bi mogao da se nađe na njegovom spisku.

“FIFA je zatražila od FSS da dozvoli Zekaju da igra za Kosovo. Ukoliko FSS ne odgovori pozitivno do kraja nedelje, Zekaj automatski stiče pravo da igra za Kosovo“, rekao je Sojeva.

Mozzartsport navodi da ostaje nejasno zbog čega se Priština uopšte obratila FIFA, ako već ima pravo da sačeka da navedeni rok istekne i da dobije igrača.

Na zvaničnom Tviter nalogu Fudbalskog saveza samoproglašene države je navedeno da FSS odbija da pusti Zekaja i da zbog toga postoji pritisak FIFA.

Zekaj je rođen u Beogradu 2000. godine, ponikao je u Partizanu, da bi posle igranja u Sopotu otišao u francuski Lil.

Iako je bio kapiten pionirske i kadetske reprezentacije, nije pozivan u dalje generacije reprezentacije Srbije, a u intervjuu za Kurir krajem 2018. godine je rekao da ima poziv Kosova, ali i da bi hteo da nastavi tamo gde je stao u mlađim reprezentativnim kategorijama Srbije.

“Ako me ne žele, tu ne mogu ništa da učinim“, rekao je tada Zekaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d