Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.05.2019.

17:46

Aletiko Paranense dopingovao fudbalere bez znanja medicinskog tima

Fudbaleri brazilskog Atletiko Paranensea Tijago Heleno i Giljermo Kamačo dopingovani su bez znanja od klupskog medicinskog tima.

Izvor: PT

Autor: PT

Aletiko Paranense dopingovao fudbalere bez znanja medicinskog tima
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images

Predsednik kluba Mario Selso Petralja potvrdio je da je klub pokrenuo istragu da se ustanovi čija je odgovornost da igrači dobiju higenamin, supstancu koja je zabranjena i služi za mršavljenje.

Petralja je poručio da su Heleno i Kamačo žrtve i da nisu znali šta dobijaju.

"Ovo je jedan od najtežih dana kluba u poslednje dve decenije. Naša kultura nije da izlažemo sportiste ovim stvarima", rekao je Petralja, a prenosi agencija AP.

Heleno je 9. aprila pao na doping testu posle utakmice protiv Deportivo Tolime u Kopa Libertadores, a Kamačo 15 dana kasnije u Boliviji protiv ekipe Horhe Vilsterman i sada se suočavaju sa suspenzijom do dve godine van fudbala.

Atletiko je prošle godine osvojio Kopa Sudamerikana i završio kao sedmi u brazilskoj Seriji A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve