Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.04.2019.

09:49

Poketino: Ovo što Totenhem radi vredi više od trofeja

Fudbaleri Totenhema i Ajaksa večeras od 21 čas u Londonu igraju oprvi meč polufinala Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Poketino: Ovo što Totenhem radi vredi više od trofeja
Photo by Julian Finney/Getty Images

Praktično, sve je otvoreno, oba tima veruju da imaju šanse da se plasiraju u finale koje će se 1. juna odigrati na stadionu "Vando Metropolitano" u Madridu.

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino pričao je uoči susreta o svojim počecima i prvom susretu sa Danijelom Levijem.

"Sastali smo se kod njega kući, mislim da je bio u običnoj pidžami. Pričali smo o idejama, projektu, svemu. Onda mi je pokazao papir sa spiskom od 34 ili 35 igrača. Rekao sam mu, ne, nikako, pa to je NFL tim sa toliko igrača, kako misliš da upravljamo time", izjavio je Poketino.

Totenhem je poslednjih nekoliko sezona jedan od najboljih timova u Premijer ligi.

"Pogledajte gde smo sada. To je nešto zbog čega posle pet godina ovde moram svima da čestitam. Možda nismo osvojili pehar, ali ovo što sada radimo je važnije od trofeja. To što smo kao klub postigli je ogromno. Niko u istoriji fudbala ne može da ponovi istoriju Totenhema", kaže Poketino.

Svesni su u taboru pevaca odakle im preti opasnost. Mnogo toga se u ekipi iz Amsterdama vrti oko Frenkija de Jonga.

"De Jong, fantastičan igrač. Razumem zašto je Barselona izdvojila toliki novac.U polufinalu su, znači da imaju kvalitetne igrače. Nepobeđeni su u grupi sa Bajernom, prošli su Real i Juventus. Rezultati govore koliko su dobri. Teško im je naći slabu tačku. Zaslužuju sve pohvale. Kao i za nas, niko nije verovao da će i oni biti u polufinalu", dodao je Poketino.

Totenhem će Ajaks dočekati na novom stadionu.

"Biće to magično veče. Polufinale na novom stadionu, to niko nije sanjao pre samo nekoliko meseci. Osećamo odgovornost, ali i uzbuđenje i motivacija, kao i radost zbog učešća su jači od odgovornosti", zaključio je Poketino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu