Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2019.

19:55

"Tadić je bio prosečan igrač, a sada je jedan od najboljih"

Martin Jol, holandski fudbalski trener, pričao je o amsterdamskom Ajaksu i njihovom narednom protivniku u polufinalu Lige šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by David Ramos/Getty Images

Ajaks i Totenhem prvi meč u polufinala Lige šampiona igraju u utorak, u Londonu.

Holanđanin je tokom trenerske karijere vodio i Ajaks i Totenhem, a u polufinalu navijaće za – "pevce".

"Navijač sam Totenhema još otkada sam imao sam godina. Zajedno sa bratom sam postao fan Pevaca i imao sam dres Džimija Grivsa. Kada sam postao menadžer ekipe, živeli smo u Čigvelu i ja sam jedini koji sam i posle odlaska ostao da živim tamo. Volim Totenhem, on će zauvek biti moj klub", rekao je Jol.

Jol je najviše pohvalio mladog fudbalera "kopljanika" Zijeha, a dotakao se i priče o bivšem igraču Sautemptona, Dušanu Tadiću.

"Da sam danas u Totenhemu, doveo bih Zijeha. Nije najjači na terenu, ali se razvija u veoma dobrog igrača. Na primer, pogledajte Tadića. Bio je prosečan igrač u Premijer ligi, dok je u Holandiji jedan od najboljih u ligi. Nije u Holandiji tako teško kao što ljudi misle", ističe Jol.

Prema njegovom mišljenju ključ uspeha Ajaksa je njihova hrabrost.

"Stvar sa Ajaksom je u tome što njih nije briga za Totenhem. Ni za Real Madrid, ni za Juventus – koje su 'tukli' u gostima ove sezone. Igraju u neku ruku kao Holandija pre 25 godina. I baš zato što ih nije briga je 'kvaka' zašto su tako dobri protiv velikih timova. Biće to strašne dve utakmice", zaključuje Holanđanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu