Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.04.2019.

11:49

Da li je Gvardiola shvatio "poruku" od Laporta – novac ne kupuje titule

Mančester siti je od leta 2013. do danas potrošio milijardu evra na transfere fudbalera.

Izvor: AK

Autor: AK

Da li je Gvardiola shvatio
Foto: Getty Images

U međuvremenu "Građani" su osvojili dve titule šampiona Engleske, četiri Liga kupa i jedan Komjuniti šild (Superkup).

Prioritet Sitija je u tom periodu bila Liga šampiona, ali najbolji rezultat je bilo polufinale 2016.

Od dolaska Pepa Gvardiole na mesto menadžera "Građani" su potrošili skoro 320 miliona evra samo na dovođenje defanzivaca.

Međutim, odbrana je još skuplje koštala Siti u LŠ kao direktni uzrok eliminacija – 6 golova je dao Monako 2017, Liverpul 5 prošle godine, a ove 4 Totenhem.

Siti je plaćao "šakom i kapom" kako bi doveo najbolje igrače sveta i tako izborio prvu evropsku krunu. Međutim, u sredu uveče smo videli da novac ne može da kupi titulu, bar ne u Ligi šampiona.

Najbolji primer za to je štoper Emerik Laport, koga je Siti u januaru 2018. doveo za tadašnji svetski rekord za defanzivca 65 miliona evra.

Laport je upropastio Sitijev sjajan start meča i vođstvo golom Rahima Sterlinga tako što je u roku od manje od deset minuta poklonio preokret Totenhemu.

Prvo je bukvalno asistirao Hjeong-min Sonu za izjednačenje, a potom je očajnom reakcijom prepustio Spursima loptu i "otvorio" prostor za novi gol momka iz Južne Koreje.

Siti je u nastavku preokrenuo i stigao do vođstva vrednog polufinala LŠ, ali su defanzivci opet zakazali u 73. minutu.

Fernando Ljorente je između Laporta i Vensana Kompanija postigao sporan gol za smanjenje rezultata na 4:3, što je bilo dovoljno Totenhemu za plasman.

Navijači su sav svoj bes i frustracije sručili na Baska rođenog u Francuskoj, zbog čega je morao da zaključa naloge na društvenim mrežama, nije pomogla ni javna podrška kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve