Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.04.2019.

14:15

Ešli Jang na meti rasista, navijača Junajteda

Organizacija "Kick It Out", koja se zalaže za iskorenjivanje rasizma u fudbalu, zatražila je da se nešto hitno preduzme po pitanju učestalih incidenata.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ešli Jang na meti rasista, navijača Junajteda
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Oni traže da vlasnici Tvitera, na kojem se sve češće pojavljuju rasističke poruke, preduzmu konkretnu akciju na suzbijanju rasizma.

Poslednji u nizu fudbalera koji su bili na udaru rasista je Ešli Jang iz Mančester junajteda, dok su sličnu neprijatnost u poslednje vreme imali i Rahim Sterling iz Mančester sitija i Mohamed Salah iz Liverpula.

Jang je posle meča u Barseloni bio na udaru navijača Mančester junajteda posle utakmice na kojoj je još jednom odigrao veoma slabo.

Oni su preko Tvitera ispisali niz uvredljivih poruka upotrebivši nejčešće izraz "j....i c...c".

"Kick It Out" je izdao saopštenje u kojem se kaže da je krajnji čas da se uradi nešto.

"Još jedan tamnoputi igrač, ovog puta Ešli Jang, meta rasističkih napada na društvenim medijima posle meča Lige šampiona. Ponovo postavljamo isto pitanje Tviteru - kada ćete preuzeti ozbiljnu akciju da se iskoreni ova divljačka diskriminacija sa vaše platforme?", stoji u saopštenju.

Tviter je osudio vređanje Janga, ali nje eksplicitno najavljeno da li će i kakve korake preduzeti da se zaustave slični incidenti niti da li će tužiti vlasnike profila zbog govora mržnje.

"Pozdravljamo to da ljudi izraze svoje mišljenje slobodno na Tviteru, ne tolerišemo ponašanje koje prelazi crvenu liniju, govor mržnje ili bilo kakve napade. Vređanje i uznemiravanje nemaju mesta na Tviteru", stoji u odgovoru vlasnika mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve