Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.04.2019.

22:40

Siti i Čelsi bez pardona, Totenhem slavio na otvaranju novog stadiona

U Premijer ligi Engleske odigrane su tri utakmice. U sva tri meča, slavili su domaćini, Mančester siti, Čelsi i Totenhem.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Siti i Čelsi bez pardona, Totenhem slavio na otvaranju novog stadiona
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Na otvaranju novog stadiona, Totenhem je slavio protiv gradskog rivala, Kristal Palasa sa 2:0. Bio je to istorijski meč za "pevce" pred tačno 59.215 gledalaca.

Posle skoko četiri godine od početka radova na gradnji, konačno je odigran prvi meč na novom stadionu, ali za navijače i sve u Totenhemu najvažnija je bila pobeda.

Ne samo zbog upisa u istorijske knjige, da je klub na novom stadionu u prvom meču osvojio tri boda, već pre svega što će im taj trijumf mnogo značiti u borbi za treće i četvrto mesto koje ih vodi u Ligu šampiona.

Prvi gol na novom stadionu postigao je Heung Min Son u 55. minutu. Eriksen je oduzeo loptu Luki Milivojeviću na 30 metara od gola, poslužio je Sona koji je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora u levi donji ugao.

Sve dileme oko pobednika rešene su u 80. minutu. Hari Kejn je krenuo u solo akciju, oboren je u kaznenom prostoru, ali sudija Andre Mariner je dozvolio nastavak akcije, sve je pratio Kristijan Eriksen koji je sa nekoliko metara savladao golmana Krisal Palasa.

Bio je to njegov šesti gol u sezoni u 200. premijerligaškom meču.

Na drugom kraju Londona, Čelsi je dočekao ekipu Brajtona i lako došao do pobede koja će mu mnogo značiti u borbi za plasman koji vodi u Ligu šampiona.

Uspeli su izabranici Mauricija Sarija da povedu u 38. minutu preko Olivijea Žirua, koji je sa nekoliko metara iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu gostiju.

U drugom delu na scenu su stupili Eden Azar i Ruben Loftus Čik. U 60. minutu na dodavanje Loftusa Čika, Azar je sjajnim udarcem sa 16 metara pogodio levi gornji ugao, da bi Belgijanac uzvratio asistencijom četiri minita kasnije.

Loftus Čik je šutirao neodbranjivo, bio je to sjajan udarac sa 20 metara, neodbranjivo za konačnih 3:0.

Na "Etihadu", Mančester siti je očekivano došao do pobede nad Kardifom (2:0). Izabranici Pepa Gvardiole su sav posao završili u prvih 45 minuta kada su postigli oba gola.

Siti je poveo u šestom minutu preko Kevina de Brejnea. Bio je to njegov prvi gol posle 22. decembra. Šutirao je iz teške pozicije, iskosa sa leve strane i pogodio u dalji ugao.

Konačno na 2:0 povisio je reprezentativac Nemačke, Liroj Sane. On je preciznim udardcem sa 15 metara poslao loptu u mrežu za 26. trijumf "građana" u sezoni kojim su ponovo izbili na prvo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve