Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.03.2019.

11:35

Komplikacije u našoj grupi – Luksemburg lider, Portugalu pobeda?

Fudbalska reprezentacija Ukrajine mogla bi da bude kažnjena od strane UEFA zbog Brazilca Žuniora Moraeša.

Izvor: PT

Autor: PT

Komplikacije u našoj grupi – Luksemburg lider, Portugalu pobeda?
Tanjug/ AP Photo/Armando Franca

Moraeš je skoro postao državljanin Ukrajine i odmah je debitova za ovaj sastav u duelu protiv Portugala, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Međutim, Moraeš nije ispunio propise za nastup i UEFA će otvoriti istragu, pišu portugalski, ali i evropski mediji.

Zbog toga bi Ukrajina mogla da ostane bez četiri boda osvojena na startu kvalifikacija za EP, što znači da bi oni otišli u ruke Luksemburga, odnosno Portugala. Na tabeli bi onda Luksemburg bio prvi sa šest bodova, Portugal drugi sa četiri...

Naime, prema pravilima da bi fudbaler "promenio zemlju" mora, nakon što postane punoletan, da živi najmanje pet godina na teritoriji te države, a Moraeš je proveo samo četiri godine i sedam meseci, pre nego što je išao na pozajmicu u Kinu.

On je ukupno proveo u Ukrajini šest godina i devet meseci, a prema zakonima te zemlje za državljanstvo su potrebna "samo" 183 dana u kontinuitetu, što je i njihov adut u eventualnom sporu sa UEFA i FIFA.

Ukrajina naredni meč u kvalifikacijama igra protiv Srbije 7. juna u Lavovu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d