Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.03.2019.

19:00

Roma smenila trenera, Ranijeri na pragu "vučice"

Fudbalski klub Roma otpustio je dosadašnjeg trenera, italijanskog stručnjaka Euzebija Di Frančeska.

Izvor: LN

Autor: LN

Roma smenila trenera, Ranijeri na pragu
Photo by Octavio Passos/Getty Images

"Vučica" je otpustila trenera posle bolnog poraza od Porta u osmini finala Lige šampiona, a kao novo trenera će, kako navode italijanski mediji, angažovati Klaudija Ranijerija.

"Klub bi želeo da se zahvali Euzebiju na njegovom radu tokom boravka u Romi i želi mu uspešnu budućnost", navodi se u saopštenju kluba.

Roma je trenutno peta u Seriji A, sa tri boda zaostatka od zone Lige šampiona, a pre poraza od Porta doživela je debakl u gradskom derbiju jer je poražena od Lacija sa 3:0.

Di Frančesko je preuzeo rimski klub juna 2017. godine, koji je prošle sezone vodio do prvog polufinala Lige šampiona još od 1984.

Ukoliko se spekulacije ispostave kao tačne, na njegovo mesto doći će donedavno menadžer Fulama Ranijeri, koji je već bio trener Rome krajem prošle decenije. 67-godišnji Italijan je najveći uspeh napravio pre nekoliko sezona kada je osvojio titulu Premijer lige sa Lesterom, ali od tada nije napravio nijedan približan uspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve