Nova vest
Fudbal

Petak, 22.02.2019.

11:30

Jović: Želim Dinamo Zagreb

Najbolji strelac Bundslige Luka Jović otkrio je koga želi za rivala svom Ajntrahtu u osmini finala Lige Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Jović: Želim Dinamo Zagreb
Foto: Getty Images

Jović je u četvrtak postigao 20. gol u sezoni i pomogao Ajntrahtu da razbije Šahtjor 4:1 te se domogne završnice drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Žreb parova osmine finala je u 13 časova u Nionu, Jović se nada posebnom rivalu, a to nije neki od velikana poput Arsenala, Čelsija, Intera, Benfike, Napolija, Sevilje...

"Voleo bih da izvučemo Dinamo iz Zagreba. Imam tamo prijatelje", rekao je Jović.

Taj prijatelj je verovatno Komnen Andrić, prvi Srbin u Dinamu, a koji je igrao u Portugalu dok je Jović bio član Benfike.

Žreb osmine finala Lige Evrope: Arsenal (Engleska), Benfika (Portugal), Čelsi (Engleska), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Ajntraht (Nemačka), Inter (Italija), Krasnodar (Rusija), Napoli (Italija), Ren (Francuska), Salcburg (Austrija), Sevilja (Španija), Slavija Prag (Češka), Valensija (Španija), Viljareal (Španija), Zenit (Rusija).

Na žrebu nema povlašćenih timova niti protekcije za ekipe iz iste zemlje, jedino ne mogu da se sastanu klubovi iz Rusije i Ukrajine.

Mečevi osmine finala na programu su 7. i 14. marta, četvrtfinale Lige Evrope je 11/18. aprila, polufinale 2/9, a finale je 29. maja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve